IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-добрите алтернативи на Tesla Model Y

Ако не искате популярния SUV на Мъск, помислете за тези електрически кросоувъри

През 2023 г. Tesla Model Y беше най-продаваният автомобил в света. Това е звезден електрически кросоувър и топ избор в тази категория. Но някои купувачи просто не искат Tesla. 

 
Tesla Model Y


Няма проблеми. В наши дни има много силни конкуренти в категорията на електрическите кросоувъри. Model Y беше пуснат преди години и реално нямаше съперници. Но амбицира доста производители. Няма изгледи някой от моделите им да детронира колата на Мъск от върха, но пък са по-добри в определени отношения.

Иначе Telsa Y изглежда идеалното превозно средство. Това е практичен и просторен кросоувър, прилича на спортен вид,  разполага с отлични производителност и пробег. Не беше случайно, че миналата година успя да бутне от първото място по продажби дори митичния Toyota RAV4.

На западни пазари тръгва средно $44 990 за варианта Long-Range със задвижване на задните колела, който изминава 515 километра с едно зареждане и спринтира до стотака за 6,7 секунди. Двойният двигател със задвижване на всички колела за $47 990 намалява обхвата до под 500 км, но добавя повече мощност и намалява времето за ускорение до 4,8 секунди .За да отидем до Y Performance, който излита до стотака за 3,7 секунди! Но да отидем при достойните конкуренти, избрани от InsideEVs.


Най-добрите алтернативи на Tesla Model Y (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 16 ( преди 3 седмици )
    Е това ако е вярно променя абсолютно всичко. Не знаех че през 2024 вече са продали 50 милиона кори само за 8 месеца. чудно тогава Колко са продали за цялата 2023 година? Много удобно опиташ да проектираш мисленето от миналото с очаквания за бъдещето. Безспорно Toyota има огромна инерция която не може да бъде спряна веднага и ще продължи по инерция, но ако забрави да включи на скорост, тази енерция ще приключи и славното минало НИКОГА няма да се превърне в светло бъдеще. НИКОГА НИКОГА НИКОГА
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 3 седмици )
    До 15: Към момента най-продавана е Корола, и предвид 50-те милиона продажби, това скоро няма да се промени.
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    до 13 ( преди 3 седмици )
    Към юни 2024, по данни от JATO, най-продаваната кола в света е Model Y като втори е RAV-4
  • #14
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Реално ( преди 3 седмици )
    Имат централни конзоли да стоиш като наказана ученичка. Айоника харчи като багер, Киата е доста грозна, Мустанга дори в GT вариант след 100 пада по очи и спринта до 200 коства цялата младост, Полстара е като слепок, Екинокса базовия е на предно - нещо, което при Тесла няма как да стане. Никой няма управлението, функциите и скоростта на Тесла, нито ъпдейти всеки месец, добавящи нови изумителни неща, нито сервизи като Tesla Service Bulgaria или Tesla Royal Service, нито части на Meyle, Mahle и т.н
  • #13
    2 rate up comment 0 rate down comment
    До 12 ( преди 3 седмици )
    Ти кажи? Не съм чул да са се сринали? По последна информация освен за 2023 това беше най-продаваният модел и за 2024 година досега. Да не съм пропуснал нещо?
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 3 седмици )
    Лек спад или тотален срив на модел Y на Тесла?
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Хубаво е че има алтернативи. Конкyренцията е нещо добро за крайния потребител. Въпреки това Тесла модел y си остава най-продавания автомобил в света. Имаше лек спад на продажбите заради повишаване на лихвите, но тъкмо четох новина че се очаква рязко сриване на лихвите, което ще върне продажбите както на електромобили така и на други нови автомобили.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До 9 ( преди 3 седмици )
    Така е. Вероятно е основата за статията да е статия от друг континент, но съм приятно изненадан че този път в нея е вложен повече Труд, отколкото обикновеното копиране на статията поставяне в google преводач и постване на копирания превод без да се погледне дори. Все пак е едно добро начало и добра база за надграждане. Както виждаш има както българските цени от представителствата в България, така и информация кога може да се очакват моделите които все още не се продават в Европа.
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 6 ( преди 3 седмици )
    На Полстар и Шевролета не са в левове или евро, а Шевролета дори не се продава официално в Европа
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    От 7 ( преди 3 седмици )
    ...продава и Войа Фрии, която е определена за най-качествено направената китайска кола към момента.До 1 и 4 - да, запотява се гърбът. Това е така. Климатикът не решава този проблем. Не случайно новата тройка има обслужване. И климатикът не се нуждае от 20 минути. Даже и в най-големите жеги 5 минути са достатъчни. Личният ми опит се състои в притежанието на Тесла У.П.П. Аутомедия, ако не ви се занимава, плащайте ми и ще пиша статии вместо вас.