IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двама братя стигнаха от Лондон до Шанхай с електромобил

Близнаци изминаха близо 16 000 км, за да опровергаят твърденията за проблемите с пробега и зареждането на EV

Един от основните недостатъци на електрическите автомобили винаги е пробегът. Братята Хюго и Рос Търнър решиха да опровергаят този предразсъдък, карайки електрически роудстър MG Cyberster от Лондон до Шанхай.


MG Cyberster


Епичното пътешествие е организирано в чест на 100-годишнината на британската марка MG от нейния настоящ собственик - китайският концерн SAIC Motor. То започва на Уестминстърския мост в Лондон, а 35-годишните братя-близнаци Търнър пресичат финалната линия в Шанхай осем месеца по-късно. През това време те преминават през 28 държави и изминават 16 000 километра в яркочервен електрически роудстър, който измина почти 500 км без презареждане.

Братята тръгват през септември 2023 г. и прекарват първите три седмици в проучване на някои от най-красивите дестинации в Обединеното кралство, преди да пресекат Ламанша през подводен тунел и да се отправят към Италия, преминавайки преди това през Франция и Испания.


MG Cyberster


След Нова година те вече обикалят Близкия изток, пътувайки от Турция до Катар, Кувейт, Бахрейн, ОАЕ и Саудитска Арабия. След това продължават на изток и преминават през Тайланд, Филипините, Камбоджа и Виетнам, преди да приключат в Шанхай през май 2024 г.

След края на пътешествието близнаците не можаха да кажат какво си спомнят най-много, тъй като са натрупали твърде много ярки впечатления от красиви места. Шофирайки през Пиренеите, те са се сблъскали с четири сезона само за един ден.


MG Cyberster


В Камбоджа имахт късмета да наблюдават изгрева на слънцето над храма Ангкор Ват в деня на пролетното равноденствие. Криволичещите пътища на Амалфи с изглед към Средиземно море също ще останат завинаги в паметта им. Истинско предизвикателство се оказват задръстванията в Париж и Истанбул, а черешката на тортата са пътните знаци в Китай.

Братята твърдят, че никога не е имало проблеми със зареждането. „Знаехме, че винаги можем да заредим колата при дилър на MG“, категорични са близнаците. Според тях в Обединеното кралство и Европа мрежата за зареждане е толкова развита, че пробегът всъщност не е проблем за нова електрическа кола. Същото може да се каже и за Китай.


0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    До 3,а с моят СУВ минавам маршрута с едно зареждане от Петрич до Шабла,докато ти с електрокара ша спираш на всяка керемида за да зерждаш и ще пестиш от скорост и комфорт за да се дотътриш. на магистрала ша каращ с макс 100 км/ч за да пазиш токя.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Андреев ( преди 2 седмици )
    С какво са се върнали обаче е фатката, след като са го изхвърлили електрическия кенеш.
  • #18
    2 rate up comment 6 rate down comment
    16000км за 8 месеца ( преди 2 седмици )
    С нормална кола щяха да изминат това разстояние за по-малко от месец
  • #17
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 16 ( преди 3 седмици )
    Обикновено човек не се води изпаткал, защото харесва нещо. Изпаткалите хора обикновено мразят като тебе. В повечето случаи необосновано, без причина и не могат да аргументират страховете и омразата си. С какво те обиди човека? С какво ти пречи той или асоциацията му? Хората са създали нещо градивно. А ти? Ставаш с мисълта какво да разрушиш!
  • #16
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 9 ( преди 3 седмици )
    Самия факт че имате "електрическа асоциация" показва колко сте изпаткали!
  • #15
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 12 ( преди 3 седмици )
    Баш в Италия и Франция ако си покажеш "Ролекса на вън" и до няколко секунди си останал и без Ролекс, че и без китка! Кога технологията ще напред толкова, че устройствата да проверяват за употреба на алкохол, наркотици и наличие на психични проблеми преди да пуснат някой да пише в нета? Та най-накрая да се отървем от драсканици на такива като теб!
  • #14
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Цецо ( преди 3 седмици )
    Кон боб яде ли? Една от ползите на интернет е, че една простотия от единия край на света, стига до другия край, за няколко секунди :) Да бяха минали през Иран и Афганистан, като истински мъже, не да товаря в контейнер от ОАЕ.
  • #13
    5 rate up comment 2 rate down comment
    PLAID ( преди 3 седмици )
    Обиколката е за популяризиране на колата и в канала на MG Motor Europe се вижда публична програма във всяка държава и основен град, през който минават.
  • #12
    3 rate up comment 7 rate down comment
    PLAID ( преди 3 седмици )
    Перфектната кола за уличките на стара Италия и Франция - носиш се тихо между ресторантите, ръката с Ролекса навънка, аромати и специалитети носят се във въздуха, чуваш смях, всички ти се радват, вместо да им разваляш вечерта с бучащ барyтник и да им осмъpдеваш живота.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 11 ( преди 3 седмици )
    Странно е човек, който минава по 150 км на седмица, който от 168 часа през седмицата 3 часа шофира и 165 часа "зарежда", да се подиграва на хора, които минават по 150 км на ден!