IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарен водещ продава Ferrari-то си на търг

Колата на Дейвид Летърман е в безупречно състояние и ще достигне 200 000 долара

Легендарният ТВ водещ Дейвид Летърман реши да освободи малко място в гаража си. Ferrari 512 BBi, карано от бившия владетел на „Late Show“, се предлагана на търг до 23 август.
 
 
Ferrari Летърман


Според Car and Driver – колата е била бил закупена от Летърман, голям фен на автомобилите и моторните спортове, през 90-те години на миналия век. Моделът, внесен и пререгистриран през юни 1983 г. от Grande Auto Imports, е само един от само 1007 бройки с Bosch K-Jetronic инжекцион. Благодарение на него Berlinetta Boxer беше "омекотен" поради разпоредбите на САЩ срещу замърсяването.
 
Двигателят, способен да достигне максимална скорост от 283 км/ч, е 4,9-литровият дванадесетцилиндров F110A . Той развива мощност от 340 HP.
Страхотното Ferrari 512 BBi е карано по-малко от шестнадесет хиляди километра;


Ferrari Летърман


Състоянието му е безупречно, както се потвърждава от цялата документация, която включва калифорнийските сертификати за продажба от 1980 г. и историята на всички ремонти или просто задължителни обслужвания.

Боята Rosso Corsa на каросерията е оригинална с изключение на някои малки корекции, декларирани от дилъра. Отвътре седалките в стил Daytona са тапицирани с бежова кожа. Воланът Nardi, също покрит с кожа, и инструментите Veglia са оригинални. През април последно бяха ремонтирани амортисьорите. Въобще, водещият се е грижил в продължение на 30 години безупречно за красивия автомобил. И очаква цена от около 200 000 долара.


ferrari Летърман


Летърман е не само фен, но и притежава процент от отбор в Индикар. Той купи дял в тима на своя приятел Боби Рахал, легенда в автомобилните спортове.
 
 

0 от 500