fallback

МВР спира от движение шумни автомобили

Акцията на „Пътна полиция“ ще продължи до края на месеца

Полицейска акция за „лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат използват мобилен анализатор на шума, с чиято помощ се извършват проверките. При констатиране на нарушение автомобилът се спира от движение, а собственикът му получава акт на стойност 200 лева.

„Това е ад. Имаме алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета – мотори, коли. Ако не е затворено всичко, няма спане. То е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е ад", коментират потърпевши от шума.

Заради множеството сигнали на граждани с нощни акции екипи на „Пътна полиция" търсят шумните превозни средства с мобилен анализатор, който отчита децибелите на возилата. Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове.

„Мерките, които се предприемат по закон, са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага административна санкция в размер на 200 лева", заяви старши инспекторът от „Пътна полиция" Пазарджик - Симеон Съловски, като допълни, че акцията ще продължи до края на месеца.

„Провежда се така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов от ОДМВР-Пазарджик.

Още за полицейската акция - вижте на bgonair.bg

fallback
  • #14
    Макарити ( преди 4 седмици )
    Елате вечер на Атанас Москов в Младост 4, на ъгъла с улица Нов Ден - примерно след 23 часа.Младежи си показват трошките един на друг или на момичета и аз не знам и реват по цялата улица, независимо от легналите полицаи. На отворен прозорец абсурд да заспиш. И тамън си заспал към 4 и в 6 минават боклуджийските събирачки и ти разклатят мозъка наново.
  • #13
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Спирайте и всички измекярчета с тунинг, махали ДПФ-и и генерации и освен спирането и глоба.
  • #12
    анонимен ( преди 4 седмици )
    има лесно с тези които карат бясно на червено и се чудят по цял ден как да направят нещо откачено съда да им тресне пробации няколко години в лечебни заведения и домове за възрастни хора и даскалите на пътя ще се кротнат за отрицателно време толкова *** по пътищата и в живота които си мислят че са професори по правото на силата не знам да ли е имало някога
  • #11
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Между другото това е стар виц от 1919 година. Когато някой твърдеше, че за войната са виновни евреите, другият му отговаряше: И велосипедистите. Ако го попитаха: Защо пък велосипедистите?, отговорът гласеше: А защо пък евреите? Но това беше през 1919. Тогава на хората в Германия все още им разрешаваха да мислят, макар и да имаха неприятности. Ерих Мария РемаркСенки в рая
  • #10
    Щирлиц ( преди 4 седмици )
    Колкото спират от движение автомобили с червени мигачи,толкова ище спират и шумни такива.
  • #9
    име ( преди 4 седмици )
    А мотористите кога?
  • #8
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Доживяхме да направят проверки за шума
  • #7
    q ( преди 4 седмици )
    И как да се държат пикльовците без работа, като и в аутомедия ни убеждават че старият пърдак, е много по-велик от миксера, щото реве.
  • #6
    анонимен ( преди 4 седмици )
    А в София, кога!?
  • #5
    Лудория ( преди 4 седмици )
    Според мен зависи от всеки отделен човек. Баща ми не нарушаваше правилата, ама като взех книжка и първите две години си бях стандартно "лайнo" като сегашните. Мои близки в рамките на две седмици поумряха, други станаха 18 годишни инвалиди, няоки лежаха след това с месеци по болници, та... реших да се кротна, за да не ги последвам. И не само аз де, и други се кротнаха... Не знам сега като им умират приятелите, дали се вразумяват?!
fallback
Последни