fallback

МВР спира от движение шумни автомобили

Акцията на „Пътна полиция“ ще продължи до края на месеца

Полицейска акция за „лов" на шумни автомобили се провежда в Пазарджик. Органите на реда разполагат използват мобилен анализатор на шума, с чиято помощ се извършват проверките. При констатиране на нарушение автомобилът се спира от движение, а собственикът му получава акт на стойност 200 лева.

„Това е ад. Имаме алуминиева дограма и пак е шум адски. Особено тези, които са без гърнета – мотори, коли. Ако не е затворено всичко, няма спане. То е гърмене, трещене, мотори. Особено моторите като минат е ад", коментират потърпевши от шума.

Заради множеството сигнали на граждани с нощни акции екипи на „Пътна полиция" търсят шумните превозни средства с мобилен анализатор, който отчита децибелите на возилата. Само през изминалата нощ са установени 6 нарушения, а на водачите са съставени актове.

„Мерките, които се предприемат по закон, са спиране от движение на автомобила поради техническа неизправност. Паралелно с това се налага административна санкция в размер на 200 лева", заяви старши инспекторът от „Пътна полиция" Пазарджик - Симеон Съловски, като допълни, че акцията ще продължи до края на месеца.

„Провежда се така нареченият линеен контрол. Той се осъществява с необозначени служебни автомобили, които да имат по-добра възможност за наблюдение на водачите, които реално извършват въпросните нарушения и да ги прихващат по време на движение", заяви Мирослав Стоянов от ОДМВР-Пазарджик.

Още за полицейската акция - вижте на bgonair.bg

fallback
  • #4
    #2 до #3 ( преди 4 седмици )
    Не съм казал, че "органа" трябва да прави това - те са толкова некадърни, че дано никое дете не попива от техния мозък. Всеки - родител, роднина, учител, неплатени, но загрижени организации от разбиращи материята хора и другите участници в движението - трябва да правим това. А сега мама пуши, тате пие, не слагат коланите, юркат "с 200" по пътищата, псувайки в наточеното BMW със "сликове", минават на червено и т.н. и детето после как да се държи, като си купи първия ГоУф... :-(
  • #3
    до някой от коментир ( преди 4 седмици )
    За "ранна детска възраст" сте прав.... само че не е в отговорностите на "Органа" КАТ фа прави това...
  • #2
    анонимен ( преди 4 седмици )
    "Органа" никога не може да постигне, какъвто и да било успех, защото действията им са ниво "наказание впоследствие", когато вече невъзпитания тийнейджър е твърдо убеден, че ще е по-cool, ако в 03:00 ч. реве по някой прав булевард. Не се ли започне "от ранна детска възраст" с възпитание в посока толерантност, уважение и зачитане личното пространство на другите, ни високите скорости, ни отнемане предимство, ни засичане, ни неглижиране техн.-то състояние на МПС-то, ни алкохола и белото ще отпаднат.
  • #1
    анонимен ( преди 4 седмици )
    А как са минали ГТП тези машини?
fallback
Последни