IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Полицията в Лондон конфискува 60 луксозни коли за нарушения на пътя

Автомобилите на стойност 7 млн. евро са иззетти след оплаквания на жители

Повече от 60 суперколи и луксозни автомобили бяха конфискувани от лондонската полиция по време на акция срещу шофьори-нарушители. Както съобщава Carscoops, позовавайки се на прес-службата на градския съвет на Уестминстър, общата стойност на автомобилите, сред които има Bentley, Rolls-Royce, Ferrari, Lamborghini и McLaren, възлиза на 6 млн британски лири (7 млн евро).


конфискувани коли


Полицейската операция е проведена по-рано този месец с участието на служители на местната администрация и на Автомобилното застрахователно бюро. Повод за това са многобройни оплаквания от жители на Уестминстър за широко разпространеното шумно и опасно шофиране в района, включително превишена скорост.

Съдейки по публикуваните снимки, властите са иззели от нарушителите Ferrari Purosangue, Lamborghini Urus, Rolls-Royce Cullinan и Wraith и Range Rover Evoque. Полицията е извършила и пет ареста по обвинения в застрахователни измами, както заради и използване на мобилен телефон по време на шофиране, непоставяне на предпазен колан и безразсъдно шофиране.

Градският съветник на Уестминстър Пол Димонделберг, коментирайки резултата от операцията, каза, че „хората, които смятат, че могат да използват нашите пътища като собствена писта за състезания късно през нощта, не са добре дошли в района“. Той също така отбеляза, че през лятото има повече шум и други проблеми от такива шофьори.


0 от 500