IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Богаташ поръча Lamborghini в цветовете на морето до Сардиния

Изпълнението на най-сложната персонализация в историята отне на майсторите 560 часа

Lamborghini, като всички луксозни марки, има клиентите с желания доста извън стандарта. В случая той е доста висок - Revuelto, е V12 двигател, комбиниран с три електрически мотора, за да осигури 1015 к.с. Неговата производителност също не може да се счита за нормална, ако вземем предвид, че надхвърля 350 км/ч и ускорява от 0 до 100 за 2,5 секунди.


Lamborghini Revuelto


Който поръча Revuelto, избира между 70 цвята за интериора и 400 за купето! С толкова много възможности за конфигурация би било почти невъзможно за собственик на този звяр да срещне същия по пътя.В опит да търси максимална персонализация, преди години Lamborghini създаде отдел Ad Personam, чиито мениджъри сядат с клиента, за да се опитат да изпълнят всички негови прищевки. 

И един от най-зрелищните, оказва се, най-сложният, е следният: неизвестен баровец поиска неговото Revuelto да е точно в цветовете на морето до остров Сардиния. Ами сега?


Lamborghini Revuelto


Майсторите, които отговарят за най-трудните бои, измислиха декорация с три нюанса на синьото: Blu Tawaret като основа за предните панели и покрива, Blu Cepheus (по-ярък) за задните панели и Blu Okeanos за капака и около предния сплитер, подчертан от черни акценти върху сплитера, колелата и спирачните апарати.

Но след това трябваше да бъдат представени вълните, които бяха нанесени с четка и шпатула, предизвиквайки блестящия тюркоазен блу, който се появява в пречупената светлина на морето върху пясъка и камъните.


Lamborghini Revuelto


Ако всичко това беше предизвикателство, все пак трябваше да се запази същото морско усещане в интериора на автомобила, което се появява в Blu Delphinus в комбинация с Blu Amon и бели шевове и кантове. Не им е лесно! Но в Lamborghini създадоха специфичен инструмент за разработване на трицветни шевове в тези три гореспоменати тона, които напомнят искрящите води на Сардиния.

Общо персонализирането отне 475 часа майсторска изработка на екстериора и 85 на интериора. И резултатът, разбира се, беше уникално произведение, представено в луксозния курорт Кала ди Волпе, Италия. С цялата помпозност, която заслужава. Там Стефан Винкелман, президент и главен изпълнителен директор на компанията говори за автомобила:

Lamborghini Revuelto

„Lamborghini Opera Unica празнува иновациите, креативността и присъщото изкуство, открити в нашите суперавтомобили, което е  основата на нашата марка. Клиентите могат да изследват цветови комбинации, детайли, различни материали, бродерия и довършителни работи отвътре и отвън с Ad Personam, за да произведат Lamborghini, което е наистина персонализирано за тях. Но тази Opera Unica движи нашата креативност крачка напред, представяйки произведение на изкуството, което отразява морския пейзаж и емоциите на най-красивата островна дестинация в Италия".

Цената на колата е нещо, което не беше публично оповестено. Но като се има предвид, че за старт са нужни 500 000 евро без нито една екстра, можем да си представим, че парите са доста отгоре.

0 от 500