IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini е на път да бие рекорда си по продажби

Марката завърши първото полугодие с най-добър резултат в историята си

Италианският производител Lamborghini е на път да запише още една рекордна година, след като публикува най-добрите резултати за полугодието с 5558 доставки. Ръстът от от 14,1% на годишна база генерира печалби преди облагане с данъци от 459 милион евро, като това е постигнато след увеличение на цените на автомобилите с 28,2%.


Lamborghini


Отличният резултат на компанията за първите 6 месеца предполага, че тя ще счупи и рекорда за най-много продажби за една календарна година. В момента то й е 10 112 бройки от 2023 година, когато италианският производител за първи път в историята си надмина 10 000 продажби.

Голямото търсене на автомобили на Lamborghini се дължи основно на новия plug-in хибридна суперкола Revuelto, поръчките за който са запълнени най-малко до четвъртото тримесечие на 2026 г. Традиционно на голям интерес се радва и големият SUV - Urus, който през тази година получи най-мощната версия в историята си под формата на хибридни SE, който развива 800 к.с.

В компанията очакват сериозно търсене и на новия модел на марката, който ще бъде представен по време на „Седмицата на автомобила“ в Монтерей (Калифорния), която стартира на 16 август. Това ще бъде суперкола с хибриден V8 двигател, сочена като наследник на Huracan.


0 от 500