IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Lamborghini няма да произвежда електрически суперколи

Шефът на марката е категоричен, че такива автомобили не се търсят

Генералният директор на Lamborghini - Стефан Винкелман, е поредният топ-мениджър от автомобилната индустрия, който изрази загриженост отново напълно електрическите суперколи. Той е категоричен, че на тези автомобили им липсват някои „емоционални аспекти“ и в момента нямат голям потенциал на пазара.


Lamborghini


Въпреки голямото търсене на хибридното Lamborghini Revuelto, шефът на компанията е убеден, че времето на напълно електрически суперколи все още не е дошло. Ето защо Винкелман вярва, че все още е твърде рано италианският производител да мисли за напълно електрически автомобил.

Факт е, че през последните години бяха представени доста напълно електрически суперколи, но само един от тях - Rimac Nevera, успя да постигне успех. Тъй като пускането на първото електрическо Ferrari непрекъснато се отлага (очаква се през 2025 г.), единственият конкурент на бъдещото електрическо Lamborghini в момента е Yangwang U9 от китайския производител на BYD.

Винкелман не вярва, че производителността е проблем за електрическите превозни средства, но е сигурен, че някои емоционални аспекти на суперколите са просто невъзможни за възпроизвеждане. Хибридите, оборудвани с V12 (Revuelto) или V8 (Temerario, Urus), не са изправени пред този проблем.

Шефът на италианския производител допълни, че в по-далечно бъдеще Lamborghini може да използва синтетични видове гориво, които в момента се разработват от Porsche. В компанията се надяват, че регулаторните органи ще позволят тяхното използване, което ще удължи живота на живота на двигателите с вътрешно горене.


0 от 500