IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следете за този основен признак за запушен радиатор

Ако забележите този симптом, затлачването на охладителната система е в ход

Някои автомобили имат до пет радиатора, които могат да бъдат разположени един зад друг, образувайки нещо като термопакет. Разстоянието между тях обикновено е не повече от 10 мм. Следователно, ако първият радиатор е задръстен с прах, мръсотия, камъчета или насекоми, това се отразява на работата и топлообмена на всички останали.
  
   
радиатор
  
           
Един от основните признаци за запушен радиатор е честото пускане на вентилатора, особено при по-хладно време. Ако забележите това, то е добре да направите пълно почистване на радиаторите, като е необходимо те да бъдат демонтирани и измити всеки поотделно.

По правило процедурата е доста скъпа. Ето защо е по-препоръчително да го извършите по време на смяна на антифриз, когато трябва да се направи и още една процедура - охладителната система да се почисти и отвътре.

Експертите са на мнение, че можете да спестите от почистване на радиатори чрез неинвазивно измиване, което се предлага от някои сервизи. Обикновено тази процедура е много по-евтина от демонтажа.

Ако маршрутът ви ежедневно включва минаване по запрашени пътища, то се препоръчва и монтирането на специална защитна мрежа в решетката на радиатора или бронята.
 
        
 

0 от 500