IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кога е необходимо да се направи реглаж на преден мост

Правилното подравняване на колелата гарантира стабилност и оптимална управляемост

Безопасността на пътя зависи пряко от много фактори, а правилната геометрия на колелата е един от ключовите такива. Подравняването на колелата и правилното регулирането на ъглите им е отговорно за това как автомобилът се държи пътя, колко гладко се движи и колко равномерно се износват гумите.


реглаж


Правилното подравняване на колелата гарантира стабилност и оптимална управляемост. Колата се държи предвидимо, лесно се управлява и не "дърпа" настрани. Рискът от поднасяне и загуба на контрол над автомобила е намален. Износването на гумите също е намалено.

Реглаж трябва да се направи и след ремонт на окачването. Дори ако сте сменили само един шарнир или безшумен блок, геометрията на колелата може да се промени. Новите части често имат различни размери, което означава, че параметрите на ъгъла на колелото спрямо каросерията могат да бъдат нарушени.


реглаж


Дори след лек удар или незначителна повреда на окачването, може да се наложи центровка на колелата. След такива инциденти или съмнения е задължително да проверите сходимостта на колелата на стенд и ако се налага, да направите реглаж.

Когато се появят признаци на неправилно подравняване, като неравномерното износване на гумите, вибрации във волана, „дърпане“ на автомобила настрани, както и скърцане или почукването при завиване или пък непрпавилно стоящ волан, то всичко това са признаци за неправилно подравняване на колелата и посещението в специализиран сервиз е силно препоръчително.


0 от 500