IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eвропейската гранична охрана купи коли от България за 15 млн. евро

"Мото Пфое" ще достави 250 бройки Ford Ranger Raptor за нуждите на Frontex

Пазарът на пикапи в България сериозно се раздвижи от една от най-големите европейски поръчки за доставка на автомобили, печелени от българска фирма. "Мото Пфое БГ" излезе победител в обществената поръчка на Frontex, Европейската агенция за гранична и брегова охрана, и вече достави първата част от общо 250 автомобила Ford Ranger Raptor за нуждите на агенцията. Значителна част от тези машини ще бъдат разквартирувани у нас за охрана на българската граница.
  
   
Ford Ranger Raptor, Moto Pfohe, Frontex, Мото Пфое, поръчка
  
        
Базираната във Варшава Frontex обяви обществена поръчка миналата година за доставка на високопроходими автомобили и SUV автомобили. Поръчката бе разделена на два лота - за доставка на офроуд автомобили, и на SUV. "Мото Пфое" е спечелила първия лот, с прогнозна стойност 15,000,000 евро без ДДС.

Цената на дребно на Ford Ranger Raptor у нас е 149 200 лева за варианта с двулитров турбодизелов мотор, и 161 300 лева за варианта с бензинов трилитров V6. Машините, доставени на Frontex, обаче са с доста богато допълнително оборудване специално за нуждите на граничната охрана.
  
   
Ford Ranger Raptor, Moto Pfohe, Frontex, Мото Пфое, поръчка
 
        
За "Мото Пфое" това е най-голямата, но далеч не първата спечелена обществена поръчка на Frontex. През миналата година българската компания спечели две по-малки поръчки за осигуряване на автомобили под наем за оперативните нужди на агенцията в Сърбия и Молдова.

Голямата поръчка до голяма степен убива интригата в сегмента на пикапите на българския пазар. С нея Ranger ще дръпне значително на единствения си сериозен конкурент за първото място - Toyota Hilux. До края на юли моделът на Ford имаше 270 регистрации у нас, срещу 253 за Hilux, 92 за Isuzu D-Max, 42 за VW Amarok и 18 за Great Wall Poer/Steed.
 
     

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Това е ненужно ( преди 1 месец )
    Раптор е бутиково и спортно МПС. Достатъчно щеше да е базов Рейнджър или Мерцедес Х-клас. И цената щеше да е с една трета по-ниска. Поне. Но Фронтекс си знае - който плаща, той поръчва музиката.