IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо да изберете алтернатор втора ръка?

Покупката на употребявана част не означава компромис с качеството

Алтернаторите са важна част от автомобилното устройство и ако сте от хората, които не знаят какво точно представляват те и каква функция изпълняват в автомобила, то следващите редове определено ще ви бъдат от полза.


алтернатор


Алтернаторите са един от най-важните компоненти в електрическата система на колата ви и гарантират правилното зареждане на акумулатора и оптималната работа на всички електрически компоненти. Когато се налага да смените алтернатора си, определено най-добрият избор за нас е да закупите алтернатор втора ръка. С това решение не само ще си спестите пари, но и ще помогнете за опазването на околната среда.

Важно е да знаете, че решението да закупите алтернатор втора ръка не означава, че трябва да правите компромис с качеството. В сайта на LSG Auto ще откриете огромен избор от висококачествени автомобилни части втора ръка, които са в отлично състояние.

Защо да изберете алтернатор втора ръка?

Ако искате да спестите пари, без да правите компромис с качеството, закупуването на алтернатор втора ръка от доверен доставчик като LSG Auto е оптималният вариант за вас. Със сигурност най-очевидната полза, която ще извлечете от това решение, е спестяването на пари. Алтернаторите втора ръка са значително по-евтини от новите и когато закупите такъв от проверен доставчик, ще получите същото качество, на половин цена. 

Освен финансовите предимства, използването на алтернатор втора ръка допринася и за опазването на природата. Вместо да изхвърляте напълно функциониращи и изправни авточасти, вие ги рециклирате и използвате повторно, което допринася за намаляване на отпадъците във въздуха. По този начин помагате за намаляване на замърсяването на въздуха и насърчавате по-отговорно използване на ресурсите.

Друг важен фактор, който поставя закупуването на алтернатор втора ръка пред избора на нов такъв, е избора и разнообразието. Ако търсите алтернатор за по-рядък, или стар вид автомобил, има много по-голяма вероятност да го намерите втора ръка, отколкото нов. Това е от голяма полза за собственици на класически, или колекционерски автомобили. 

Качеството на алтернаторите втора ръка може да бъде също толкова добро, колкото на новите такива. Важно е само да намерите добър доставчик на авточасти втора ръка, като LSG Auto.

Възможни рискове и как да ги избегнете 

Въпреки че закупуването на алтернатор втора ръка е по-екологичното и икономично решение, съществуват рискове, с които трябва да се запознаете преди да направите избора си. Първият рисков фактор е възможността да купите дефектен, или износен алтернатор. Точно затова е важно, да намерите сигурен доставчик като LSG Auto.

Друг проблем може да бъде несъвместимостта. Важно е преди да поръчате алтернатора си, да се уверите, че той е подходящ за марката и модела на автомобила ви. Проверете точния модел, марка и година на производство на автомобила си и тогава поръчайте. В ръководството за потребителя на автомобила също може да откриете точните авточасти, които са подходящи за него.

Важно е също, при избора на алтернатор, да внимавате за прекалено износване, или повреди по него. Ако закупите износен алтернатор, отначало той ще работи перфектно, но със сигурност съвсем скоро ще се развали и ще се наложи да купувате нов отново. За да си спестите подобни главоболия, се свържете с доставчик на качествени и проверени авточасти, като LSG Auto.

Съвети за поддръжка на алтернатор втора ръка

За да се уверите, че алтернатора ви работи безпроблемно и да му осигурите дълъг живот е важно да следвате няколко основни стъпки в поддръжката му. Първо и най-важно е редовно да проверявате ремъка на алтернатора. Важно е той да е добре опънат и да няма видими признаци на износване, или напукване. Износеният ремък води до недостатъчно зареждане на акумулатора, или повреди по самия алтернатор.

Друга важна стъпка е да проверявате състоянието на акумулатора. За да работи правилно и оптимално алтернатора, акумулатора трябва да е в перфектно състояние. Проверявайте редовно нивата на енергия в акумулатора и го поддържайте зареден. Ако забележите проблеми в зареждането, това е сигурен знак за проблем с алтернатора, или акумолатора

Поддържането на алтернатора чист също е много важно. Прах и мръсотия по и около него намалят ефективността и охлаждането и причиняват прегряване. Редовното почистване предотвратява натрупването на замърсявания и минимализира риска от повреди.