IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes ще удължи живота на флагманския си SUV

Вместо ново поколение големият GLS ще получи втори фейслифт

Германският производител Mercedes-Benz взе важно решение за бъдещето на своя най-луксозен и ексклузивен SUV с двигател с вътрешно горене. Животът на сегашното поколение на модела ще бъде удължено с нов фейслифт, който ще донесе промени във външния вид, технологиите и механиката.


Mercedes-Benz GLS


Третата генерация на GLS излезе през 2019 г., като през 2023 беше сериозно модернизирано. При нормални обстоятелства Mercedes вече щеше да готви следващото поколение на модела, но в случая компанията е избрала по-икономично решение - нов фейслифт, който ще задържи големия SUV на пазара още няколко години.

Процесът на разработка на втората сериозна актуализация на третото поколение GLS вече е започнал. Тя ще засегне всички версии и модификации, включени в моделната гама. Спортната версия на Mercedes-AMG GLS също ще получи актуализация, като това се потвърждава от снимки на тестови прототипи на модела.

Тестовете на обновения Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ се провеждат в Южна Европа, като прототипите вече са с минимален камуфлаж. Така ще вижда нова предна и задна оптики, както и малки промени в предницата. Интериорът също ще бъде сериозно променен.


Mercedes-Benz GLS


Под капака обаче промени не се очакват. Според актуалната информация под капака ще остане 4,0-литровият туин-турбо V8 с мощност над 600 к.с. Този агрегат разполага с 48-волтова мека хибридна технология (MHEV) и работи чрез автоматична скоростна кутия и 4MATIC+ система за задвижване на всички колела. Незначителни промени ще бъдат насочени към намаляване на емисиите.

Актуализираната гама GLS се очаква да бъде представена през пролетта на 2025 г. Така, ако всичко върви по план, продажбите ще започнат през втората половина на следващата година. Остава да видим дали версията AMG ще бъде представена заедно със стандартния GLS или по-късно.

0 от 500