IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Сривът на електромобилите в Германия продължава

Спадът на продажбите за първата половина на година е с цели 47%

Продажбите за електрически автомобили на частни клиенти през първата половина на годината са намалели почти наполовина (-47%) в сравнение със същия период на миналата година. Това показва проучване на Германската централна асоциация на автомобилната индустрия, направено между 348 дилърства.


електромобили


Спадът в продажбите на plug-in хибриди (PHEV) е 37%, докато продажбите на дизелови и бензинови автомобили са се увеличили с почти една четвърт (+24%). Тенденцията е подобна сред фирмените автопаркове, където се отчитат с 41% по-малко поръчани електрически превозни средства и с 33% по-малко plug-in хибриди. В същото време продажбите на коли с дизелови и бензинови двигатели се е увеличило с 21%.

91% от анкетираните търговци на автомобили описват текущата ситуация с частните поръчки на електрически превозни средства като „много лоша“ (63%) или „лоша“ (28%). За plug-in хибридите резултатът не е много по-добър: само 79% отрицателни очаквания (44% „много лоши“ и 35% „лоши“ прогнози).

Има подобна тенденция в очакванията за фирмените клиенти, като 84% от търговците очакват „много лоша“ (50%) или „лоша“ (34%) перспектива за електрически превозни средства. За plug-in хибридите отрицателните стойности (43% „много лоши“ и 30% „лоши“) се комбинират за общо 73%.

За разлика от това, 39% от анкетираните дилъри на автомобили очакват поръчките да се развият от „добри“ до „много добри“ за бъдещи продажби на превозни средства с двигатели с вътрешно горене. За фирмените автопаркове тези стойности са 5% „много добри“, 31% „добри“ и 36% „неутрални“.


0 от 500
  • #6
    26 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Не е до пари, всеки който има и ги цени си прави сметка иначе ще ги загуби. Електромобил дори и с безплатен ток не си струва, след 5 години не струва нищо!
  • #5
    14 rate up comment 22 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Русоробите и феновете на всякакви подчовешки режими го чакат разпада на Запада още от преди комунизма тук да падне
  • #4
    30 rate up comment 6 rate down comment
    Гост ( преди 1 месец )
    Германците си затвориха въглищните и атомните централи,щяха да разчитат на перки и фотоволтаици.Само да пекне слънцето и цените стават отрицателни,твърдеше електрическата латерна.Да,ама не.Не стига че тока е скъп,ами и не достига.
  • #3
    30 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Хората нямат пари! Средната заплата е на път да се изравни със границата за бедност. Досега нещата се крепяха на кредити и лизинги както и на субсидии. Но яденето вече приключва. Сега идва време да се плащат сметките. На западните държави им предстои сериозно обедняване имай предвид и демографския профил който се заформя навсякъде.
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Цената на тока миналата година в Германия беше по-висока
  • #1
    21 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Нормално. При тези цени на тока в Германия и спиране на субсидиите, сметката да караш електромобил не излиза. Държавата се погрижи сметката да не излиза, за да подкрепи германската автомобилна промишленост, която би приключила кyрса, ако се премине на електромобили и се позволи вносът на китайски електромобили. Приказките за зелени сделки, чистота на въздуха, въглеродни емисии са само за пред избирателите, А иначе работят за точно обратното.