IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрически Mercedes се запали и прати 21 души в болница

На пожарникарите им бяха нужни 8 часа, за да загасят пламналия EQE (ВИДЕО)

Седан Mercedes-Benz EQE се запали на паркинга на южнокорейски жилищен комплекс, предизвиквайки голям пожар. Токсичните изпарения изпратиха 21 души в болница без опасност за живота, а 70 други превозни средства бяха повредени.


Mercedes-Benz EQE пожар


Инцидентът е станал в град Инчеон в Южна Корея и е заснет от камери за видеонаблюдение от подземния паркинг. Вижда се как електрическият седан изпуска бял дим, докато е паркиран и не се зарежда, като най-вероятно огънят тръгва от монтираната на пода батерия. Няколко секунди по-късно EQE избухва в пламъци, като по-късно огънят се разпространява към близките превозни средства.

Според противопожарната служба в Инчеон пожарът е избухнал около 6.15 сутринта на първия сутеренен етаж на жилищния комплекс. Общо 177 спешни екипи и 80 единици техника са изпратени на място. Местни медии съобщават, че потушаването на пожара е отнело 8 часа.



Заради силното задимяване общо 209 жители е трябвало да бъдат евакуирани, като близо половината от тях бяха спасени от пожарникари от стълбите и балконите. 20 жители - включително седем бебета и деца на възраст под 10 години, са настанени в болницата след вдишване на дим, заедно с един пожарникар.

Говорител на местния клон на Mercedes-Benz коментира инцидента пред Korea JoongAng Daily: „В момента не можем да потвърдим подробности за точния модел и батериите. Приемаме това много сериозно и ще направим всичко възможно да си сътрудничим с противопожарните власти, за да установим точната причина.“


Mercedes-Benz EQE


Полицията и пожарната започнаха разследване за причините за пожара. Експертите спекулират, че EV може да е участвал в сблъсък преди инцидента, причинявайки повреда на батерията, което води до прегряване. Въпреки че Mercedes не потвърди, седанът EQE използва литиево-йонна батерия, произведена от CATL, с капацитет от 90,6 kWh.

Съобщава се, че пожарът е причинил щети на около 70 други превозни средства, паркирани наблизо, и е изпратил черен дим високо в небето. Комплексът включва 1581 апартамента в 14 сгради, като пожарната е получила 197 сигнала.


0 от 500
  • #1
    6 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Наистина трябва да се установи каква е тази батерия която е горяла осем часа без да може да бъде угасена и е обгазила цял квартал! Почти сигурно е че останалите 70 автомобила при горенето не са отделили нито едно вредно вещество. Даже пламъците им са неутрализира ли отровните вещества от горенето на батерията и се спасили живота на обгазените. Статията е типичен пример на пропагандата на Гьобелс.