IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan обяви премиерата на 4 нови модела

Към Patrol, Armada и Murano се присъединява мистериозен малък SUV (ВИДЕО)

Nissan използва обявяването на финансовите си резултати за за първото тримесечие на фискалната 2024 г., за да анонсира предстоящите премиери на 4 нови модела. Това са следващото поколение на Patrol, неговият събрат Armada, по-спортният Murano и мистериозен по-малък кросоувър.


Nissan


Сред множеството диаграми и цифри, на присъстващите беше показан един слайд, на който се виждат вече представените ново Infiniti QX80, новия Nissan Kicks, наскоро обновения Nissan Note Aura и Nismo-версията на Nissan Ariya. Именно зад тях са поставени четири тъмни силуета, които подсказват какво да очакваме от марката в близко бъдеще.

Два от тях имат сходни пропорции с Infiniti QX80, което предполага, че това са новите близнаци Patrol (Близкия изток) и Armada (САЩ). От показаните кадри е трудно да се каже дали големите SUV ще бъдат по-различни по отношение на екстериорния дизайн или ще последват примера на своите предшественици, които бяха почти идентични.

Средноразмерният SUV вдясно най-вероятно е новият Nissan Murano, който се очаква скоро да дебютира в Северна Америка. А крайният модел изглежда е значително по-малък кросоувър или SUV. Тъй като в презентацията не се споменават подробности, може само да се спекулира какво представлява той, но пропорциите му предполагат, че това е субкомпактен SUV, а не очаквания кросоувър Nissan Leaf.



Възможно е тийзърът да показва напълно електрически Nissan Juke, за който се твърди, че ще дебютира между 2025 и 2027 г. Този модел се очаква да се продава в Европа заедно с Juke, задвижван от ДВГ, първоначално представен през 2019 г. и актуализиран за 2024 г. с нова информационно-развлекателна система .

Изпълнителният директор на Nissan - Макото Учида, съсредоточи изказването си върху финансовите резултатите на компанията, които са много лоши. Той обаче подчерта, че именно новите модели трябва да върнат японсккия производител на пътя на печалбите след трудното първо тримесечие на годината.

Учида посочи специално новите Armada и Murano за американския пазар, като се надява те да възобновят интереса на клиентите заедно с Infiniti QX80. Електрифицираните e-Power версии на Juke, Qashqai и X-Trail SUV пък са от решаващо значение за европейския пазар, докато новият Patrol скоро ще бъде пуснат в Близкия изток. За японския пазар Nissan ще се фокусира върху хечбека Note, минивана Serena и автомобилите Sakura и Dayz (кей-кар).


0 от 500