IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Nismo се завръща в Европа

Електрическият Ariya получава версия с 435 к.с., разработена от спортното подразделение

40 години след създаването си Nismo, спортното подразделение на Nissan, се готви да се завърне в Европа. А моделът, с който ще започне това завръщане, е Nissan Ariya Nismo, версия с 435 к.с. на японския електрически SUV.


Nissan Ariya


Любопитното е, че високопроизводителния отдел на компанията никога досега не се е занимавал с електрически автомобил. Спецификациите обаче са достойни за уважение, като освен увеличението на мощността, вече им 600 Нм въртящ момент и батерия с 91 kWh.

Доработките по Nissan Ariya Nismo не се ограничават само с двигатели – по един на всяка ос, което позволява задвижване на всички колела e-4ORCE и развиване на скорости, недостигани досега. Има и редица механични модификации - огромна спирачна система, променено окачване и специален режим на шофиране, наречен Nismo, който позволява да се извлече максимума от задвижващата система.


Nissan Ariya


Електрическият SUV също така получава нови 20-цолови алуминиеви джанти, специални аеродинамични детайли по каросерията с червени орнаменти, както и спортен интериор със седалки „кофа“.

Европейският дебют на Nissan Ariya Nismo, който вече беше показан на последното автомобилно изложение в Токио, ще се състои по време на Гран При на Лондон от шампионата на Формула Е, насрочено за 21 юли 2024 г.


Nissan Ariya


0 от 500