IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan представи новия Skyline Nismo

Седанът с 420 коня под капака излиза в ограничен тираж

Японският производител Nissan спази обещанието си и на 8 август представи нов автомобил, разработен от подразделението Nismo. Спекулациите, че това ще бъде хибриден модел не се сбъднаха, а на сцената се появява новия Skyline Nismo, който ще излезе в ограничен тираж от само 1000 бройки, като всички те ще бъдат да бъдат за Япония.


Nissan Skyline Nismo


Спортният седан получава както увеличение на производителността, така и някои естетически промени. Окачването е „специално настроено“, за да намали клатенето, но от Nissan не посочват какви са промените. Моделът получава нови 19-цолови джанти джанти Enkei, които са по-леки, по-широки и по-здрави от тези, използвани на другите Skyline.

Това позволява поставянето на малко по-широки гуми отзад, а когато дойде време за спиране, модернизираните спирачни дискове и пренастроената ABS система скъсяват спирачния път.


Nissan Skyline Nismo


Под капака на Skyline Nismo е поставен подобен, но не напълно идентичен, двигател като на показания наскоро Nissan Z Nismo. Това е 3,0-литров V6 с двойно турбо, който развива 420 к.с. и 550 Нм въртящ момент. Той е комбиниран със 7-степенна автоматична скоростна кутия.Седанът разполага с няколко режима на движение, за да може шофьорът да се наслади максимално на промените в двигателя и окачването.

Промените във външния вид са скромни и се ограничават в бодикит със специфични за Nismo предни и задни панели, странични прагове и модернизирани светлини Nismo. Разбира се, има червена облицовка с черно по долната част, като същия цвят се използва и за детайли от интериора.


Още снимки на спортния седан - вижте в галерията:


0 от 500