IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan планира да прави достъпни спортни електромобили

Тези модели ще бъдат специално насочени към най-младите купувачи на марката

Наскоро от ръководството на компанията Nissan се появи доста интересна информация. В марката споделят мнението, че след като от дълги години имат в гамата си както топспортиста GT-R, така и спортни машини от среден клас с означение Z, то тогава няма причина да бъде загърбена и третата линия спортни модели, които през определени години се наричаха Pulsar и бяха позиционирани в достъпния ценови сегмент.


Nissan IDX


Що се отнася до формата, която ще приеме новата моделна серия, от компанията загатват, че това няма да е горещ хечбек като Pulsar от миналото. Това би трябвало да бъде „по-малка електрическа спортна кола“ и да е „малко по-достъпна“, за да успее да спечели клиенти на възраст предимно между 20 и 30 години. За да привлече такава млада клиентела, от Nissan обещават, колата ще трябва да бъде „вълнуваща и атрактивна за шофиране“, като същевременно ще има и особено мощна версия Nismo.

Това звучи интересно, защото очевидно Nissan планира електрически съперник на Toyota GR86, Subaru BRZ и Mazda MX-5. Въпреки това е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, тъй като пускането на подобен спортен автомобил би означавало, че ще трябва да струва по-малко от най-евтиния 370 Z.


Nissan IDX


0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Няма хейт . Това е пълна глупост да се забрани ДВГ.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Има други начини за опазване на климата не е хей
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Няма токова нещо достъпен спортен автомобил и то електрически, това е пълна глупост , с малко пробег и коне,това не си струва ,ревът на двигателя е нещо което те кара да настръхнеш и е голямо удоволствие а при ел колите нямаш тази радост от шофирането ,ел. Колите замърсяват повече от ДВГ, НЕ говоря само за Нисан за всички като цяло, ел колите имат проблеми с пробега и не са надеждни ,това е една *** политика от европейските чиновници . Не е хубаво да се забранят двг .има други