IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan се отказва от V8, за да може новият Patrol да измести Land Cruiser 300

Японският производител ще заложи на 6-цилиндров турбомотор за всъдехода

Новото поколение на Nissan Patrol ще се откаже от легендарния 5,6-.литров атмосферен V8 двигател за сметка на V6 туин-турбо мотор. Това ще стане през 2024 г, обяви ръководителят на отдела за стратегия и продуктово планиране на японския производител Иван Еспиноза.


Nissan Patrol


„Новият Patrol е много по-добър от Toyota Land Cruiser 300, тъй като прави огромен скок напред - както по отношение на задвижването, така и при технологиите, и много скоро ще се убедите сами в това", коментира пред представители на медиите Еспиноза.

Топ-мениджърът подчерта, че новият Patrol (Y63) ще запази офроуд качествата на своя предшественик и ще стане много по-напреднал технологично, особено по отношение на информационно-развлекателната система. Всъдеходът ще получи и редица други нови функции, след като сегашната му генерация е вече 13 години на пазара и е доста изостанала технологично спрямо конкурентите.

Японският производител обаче не е готов за пускането на напълно електрически Nissan Patrol, тъй като настоящите батерии могат осигурят достатъчен пробег, особено за голям SUV, който тегли тежко ремарке.

В същото време появата на Patrol e-Power е реална възможност, но Nissan ще трябва да разчита на различен бензинов двигател, тъй като задвижването на X-Trail е слабо за пълноразмерен SUV. Еспиноза даде да се разбере, че хибридните технологии от алианса Renault-Nissan-Mitsubishi могат да бъдат използвани в новия Patrol, но такава версия определено няма да се появи при дебюта му.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    11g 23g 89g nlo ( преди 5 месеца )
    Да
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Илиян ( преди 5 месеца )
    "Японският производител обаче не е готов за пускането на напълно електрически Nissan Patrol, тъй като настоящите батерии могат осигурят достатъчен пробег, особено за голям SUV, който тегли тежко ремарке." - значи настоящите батерии могат да осигурят пробег и затова няма да ги пускат! Пепи, седни си, слаб 2!