IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan демонстрира въображение с футуристичен SUV

Hyper Punk е в стил „оригами“ и работи с изкуствен интелект

Nissan заяви сериозно присъствие на автомобилното изложение в Токио по-късно този месец, след като сподели редица изображение на редица нови концепции. Четвъртото превозно средство, което японската компания ще покаже на Japan Mobility Show 2023, ще бъде авангарден SUV автомобил с 23-инчови джанти и повече извивки, отколкото можем да преброим.

Hyper Punk


Изобилието от многоъгълни форми го прави да изглежда като SUV в стил оригами, с фарове и задни светлини, които са добре интегрирани в повърхността на каросерията.

Интериорът на концепцията е също толкова футуристичен, като напълно премахва конвенционалното оборудване. Всъщност той няма никакви старинни бутони или копчета, тъй като всички контроли са ограничени до няколко сензорни бутона на волана. Вдъхновени от оригами елементи обграждат водача, който седи в това, което Nissan нарича "мобилно творческо студио". Това е така, защото Hyper Punk очевидно е пригоден за влиятелни хора и създатели на съдържание.


Hyper Punk


За тази цел Nissan е монтирал бордови камери, които улавят заобикалящата среда на автомобила, работещи с изкуствен интелект. Преобразуваните от тях изображения се показват на трите екрана, внедрени в арматурното табло - един централно монтиран вертикален дисплей и двойка хоризонтални екрани.

Същият този изкуствен интелект работи и с биосензори, монтирани в облегалките за глава, за да разпознава автоматично настроението на водача и да променя околното осветление и музиката с цел по-добро настроение.


Hyper Punk


Не са известни никакви технически спецификации, което едва ли е изненада, тъй като тази ексцентрична концепция има нулев шанс да стигне до масово производство.

Автомобилът ще направи своя физически дебют на автомобилното изложение в Токио. Междувременно неговият образ вече изникна на 3D билборд в квартал Шинджуку в Токио, заедно с показаните по-рано концепции Hyper Urban, Hyper Adventure и Hyper Tourer.


Още снимки на новия концептуален автомобил на Nissan - вижте в галерията:


0 от 500