IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на VW up! ще излезе през 2027

Най-евтиният електромобил на марката ще носи името ID.1

Германската компания Volkswagen ще пусне на пазара нов електрически автомобил. Най-вероятното наименование на този модел ще е ID.1, като той ще се явява пряк наследник на модела Up!. Според информация на Motor1, премиерата ще се състои през 2027 година.


VW ID.1


Отбелязва се, че колата ще бъде построена на платформата MEB, която също е в основата на концепцията ID. Това, което е интересно е, че за да се намалят производствените разходи, моделът няма да бъде оборудван с модерни системи за подпомагане на водача.

Салонът ще бъде по-фокусиран върху гъвкавостта и практичността, отколкото върху технологиите. Идеята на германците е наследникът на Up! да се превърне в най-евтиното VW. Към днешна дата най-достъпният модел в европейската линия на VW е Polo хечбек.

Ще припомним, че субкомпактния Up! замени модела Fox и се задържа на поточната линия 12 години. Малко преди да го пенсионира, концернът Volkswagen прекрати производството и на свързаните с Up! автомобили Seat Mii и Skoda Citigo.

Още преди година от Volkswagen заявиха, че предстоящият субкомпактен модел ID.1 ще е с цена под 20 000 евро и сега тези планове остават непроменени. Миниатюрният хечбек ще бъде на пазара до три години, като първа част от програмата на VW за достъпни електромобили.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    Преди години имах Рено Клио 1. Като пуснех климатика, двигателя изгасваше. Затова само извънградско беше на климатик, градско - на отворен прозорец. Беше забавна кола, но пък това са колите, с които се трупа стаж и умения. Защото ако първата ти кола е нещо мощно, след това има голям шанс да влезеш в хрониките за катастрофи...
  • #1
    1 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Тея много страно ги карат с имената .. Както и да е - VW Up беше нещо, каот Югото на 10-те години. Евтина, гадна, неудобна и малка барака проблеми, ама пак беше някакъв моторизиран транспорт. Помня едно момче си я купи на изплащане в уиверитета и реши, да ни кара на упражнения. Две мъжки и едно женско с раници с тетрадки и лаптопи ... туй чуду ни мой да дигни 80 ако върви климатика ...