IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият Volkswagen на пазара беше оценен на 60 750 евро

Специалната версия на Golf R - Black Edition, е още по-скъпа

Новият Golf R - най-бързият Volkswagen в света (270 км/ч), вече е достъпен за поръчка на някои пазари в Европа. Цените стартират от 60 750 евро, докато специалната версия Golf R Black Edition е още по-скъпа, като започва от 66 250 евро.


VW Golf R


И двата варианта са базирани на осмото поколение на Golf, който получи голяма актуализация тази година. Предницата всъщност е преработена с IQ LED фарове, а системата LIGHT Matrix е част стандартното оборудване. Освен това има осветената емблема на Volkswagen и вентилационните отвори на бронята, както и нови 3D LED задни светлини. Нови са и 19-цоловите ковани джанти Warmenau, които обаче се предлагат като опция.

Вътре обновеният Golf R получава 12,9-инчов сензорен екран за информационно-развлекателна система и 10,2-инчов цифров инструментален панел с VW Digital Cockpit Pro. Кабината също така разполага с актуализирани осветени контролери за обем и температура. В оборудването на модела влизат спортни седалки с интегрирани подглавници, като Golf R Black Edition получава черен интериор от кожа Nappa с елементи от карбон, сини апликации отстрани и R лого на облегалката на седалката, както и вложки от истински карбон.


VW Golf R


Golf R е оборудван с 2,0-литров двигател с турбокомпресор, който осигурява максимална мощност от 333 к.с. Максималната скорост е 270 км/ч благодарение на стандартното присъствие на пакета R-Performance с два режима - Drift and Special. Пакетът R-Performance включва също GPS хронометър и G-метър, като и двата се показват в Digital Cockpit Pro.

Друг пакет - Black Style Pack Plus, който включва капаците на външните огледала в черно и има лъскави черни вложки на фаровете и на централната LED лента, е стандартен за Black Edition, но може да бъде закупен за R срещу заплащане ( струва 190 евро).


VW Golf R


Що се отнася до екстериора, има цветове металик (720 евро), премиум металик (885 евро) и специалния перлен цвят Oryx White Pearl (1165 евро). Разтегателният теглич с електрическо освобождаване струва 900 евро, докато електрически задвижваният панорамен покрив струва 1150 евро.

Вентилираният и отопляем интериор от кожа Nappa (стандартен за Black Edition) струва 2418 евро за Golf R. Вложки от въглеродни влакна на арматурното табло и панелите на вратите също могат да бъдат закупени за R, но трябва да добавите 970 евро.


VW Golf R


Списъкът с опции е много дълъг. Head-Up дисплей с директна проекция върху предното стъкло може струва 710 евро, системата Area View за помощ при паркиране с 360° визия струва 400 евро, а първокласната звукова система „Harman Kardon" е оценена на 690 евро.


0 от 500