IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen излиза едни гърди напред при батериите

Германците увеличават драстично производството на твърдотелни акумулатори по технология на QuantumScape

Концернът Volkswagen планира значително да увеличи производството на твърдотелни батерии за електрически превозни средства благодарение на ново споразумение с американския стартъп QuantumScape. Това съобщи агенция Ройтерс, позовавайки се на изявления на двете компании. Германският автомобилен производител също обяви планове за въвеждане на нови батерии в повече модели с марката Volkswagen.
 
    
Volkswagen, QuantumScape, батерии, твърд електролит
  
    
Според споразумението, обявено на 11 юли, подразделението PowerCo на концерна Volkswagen ще получи лиценз за масово производство на батерии, базирани на технологията, разработена от QuantumScape.

В момента Volkswagen Group притежава 17% от QuantumScape, който в момента се оценява на 459 милиона долара. Благодарение на новото споразумение PowerCo ще може да произвежда твърдотелни батерии с общ капацитет от 40 GWh годишно, с възможност за увеличаване до 80 GWh годишно.
  
    
Volkswagen, QuantumScape, батерии, твърд електролит
  
      
Този обем на производство ще бъде достатъчен за оборудването на около милион електрически коли годишно. По този начин споразумението ще допринесе за значителното разширяване на моделната гама на електрическите превозни средства на Volkswagen с нови твърдотелни батерии.

Като част от споразумението германският автомобилен производител и американският стартъп ще могат ефективно да си сътрудничат за внедряване на усъвършенствана технология за батерии в повече електрически превозни средства, повишавайки тяхната ефективност и автономност.
  
   

 

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 3 седмици )
    Те ще правят по милион годишно, но не е казано от другата година ами докато се стигне до там ще минат години
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Из ония дни четох някаква статия и останах с впечатление че тази технология още не е достатъчно завършена за масово производство, сега пък се оказа че правят по милион батерии годишно...
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Със сигурност първо ще са за моделите на Порше и Ауди, а докато стигнат масово до ФВ и Шкода ще мине бая време