IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Едно от най-редките BMW M3 се продава на търг

На седана CRT е тествана технологията за производство на композитни части

Едно от най-редките BMW M3 се продава в САЩ. Седанът M3 CRT (поколение E90) е пуснат в производство, за да демонстрира възможностите за използване на композитни материали в конструкцията на автомобили.


BMW M3 CRT


Затова капакът на CRT, покривът, елементите за всмукване на въздух в предната броня, облегалките на предните седалки и спойлерът на капака на багажника са направени от въглеродни влакна. Има и други нововъведения - като регулируеми амортисьори и прекалибрирана система за стабилизиране. Дори двигателят на CRT не е обикновен, а взет от M3 GTS купе.

Редкият спортен автомобил е изложен за продажба от американският дилър Enthusiast Auto Group. В случая CRT означава „Carbon Racing Technology“. Произведени са общо 67 такива машини, като основната причина за появата им е желанието на германците да покажат нови технологии за производство на детайли от въглеродни влакна.


BMW M3 CRT


Например, аспираторът е направен от два CFRP панела със сърцевина от арамидна пчелна пита. В случая на облегалките на предните седалки пчелната пита е направена от рециклирана хартия. Това позволи да се спестят 45 кг тегло, а като се вземе предвид инсталираното оборудване общото намаляване на неглото е 70 кг.

Под предния капак на M3 CRT е монтиран двигателят от M3 GTS (E92) - 4.4 V8 с 450 конски сили и 440 Нм въртящ момент, съчетан със седемстепенен M DCT робот с Drivelogic функции. Седанът получава спортна изпускателна система с титанов ауспух, амортисьори с отделни настройки на компресията и отскока, подсилена задна подрамка, шест-бутални спирачки и задни седалки с подобрена странична опора.


BMW M3 CRT


Всички M3 CRT имат ексклузивно покритие Frozen Polar Silver металик, съчетано с акценти в цвят Melbourne Red. Стандартното оборудване включва Multimedia Professional с навигация, аудио-система BMW Individual, аларма и парктроник отпред и отзад.

Стартовата цена на седана при излагането на търг беше 139 000 евро, сега е почти 250 000. Причините са ясни - лимитирана серия (от 67 автомобила сега са останали по-малко от 50) и статут на „йънгтаймер“. В допълнение, този екземпляр на M3 CRT има малък пробег от 4330 км.


Още снимки на изложеното за продажба M3 - вижте в галерията:


0 от 500