IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW се отказва от ново X3 M

Спортният SUV ще отстъпи място на електрическо iX3 M

BMW представи ново X3, което ще излезе на пазара по-късно тази година. Популярният SUV изглежда впечатляващо, има високо технологичен интериор и актуализирана гама двигателя. Той обаче няма да получи версия M, каквато присъстваше в досегашните поколения на модела, твърди BMWBlog.


BMW X3 M


Според информациите, баварците се отказват от топ-версията на X3, като в новото поколение нейното място ще заеме M50 , който получава подобрена версия на 3,0-литров 6-цилиндров турбомотор. Що се отнася до M модела, вместо него BMW ще се състои върху производителна версия за своя предстоящ електрически кросоувър iX3.

Бъдещият iX3M (или както и да се нарича) ще използва архитектурата Neue Klasse, която ще му позволи достигането на забележителна мощност. Очаква се високо ефективният SUV да има поне 600 к.с., но те може и да бъдат повече, защото от BMW твърдят, че платформата Neue Klasse EV може да достигне до 1341 к.с.


BMW X3 M


Сегашното X3 M е един от най-забавните SUV. Неговият редови 6-цилиндров мотор развива 480 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди. А след като Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio също изчезна, а Porsche Macan става електрически, пазарът на високопроизводителни компактни луксозни SUV автомобили намалява.

Засега от BMW не са потвърдили официално бъдещето на X3 M, но според BMWBlog шансовете да видим ново поколение на мощния SUV са минимални.

0 от 500