IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви радикално електрическо купе

Впечатляващият на вид модел ще стане част от серията Neue Klasse

Германският производител BMW е в разгара на трансформирането на гамата си от електромобили в своята серия от модели Neue Klasse, която ще създаде шест модела до 2027 г. Последното попълнениe в това семейство току-що беше заснето на тестове, като то доста различно от всеки друг модел на BMW, идващ преди него.


BMW ev


Привличащото внимание спортно купе беше заснето за тестване в Европа и представлява най-радикалния модел на платформата Neue Klasse, който сме виждали досега. Нещо повече - това може да се окаже най-впечатляващия модел на от десетилетия насам, въпреки че споделя предна част, подобна на други модели на Neue Klasse, включваща тънки фарове и тесни бъбрековидни решетки.

Предницата е сравнително ниска и изглежда някак типична за купе. Страничният профил на това BMW обаче е всичко друго, но не и конвенционален. Покривът се простира малко по-далеч от този на традиционното купе, като същевременно е по-висок и се слива с вратата на багажника, разположена доста над нормата за купе.


BMW ev


Докато предната половина на автомобила е разположена ниско, подобно на 8-Series, задната половина има по-голяма прилика в профила с X6. Съпоставянето на тези елементи създава поразителен ефект.

Друг интригуващ аспект на дизайна на автомобила е липсата на дръжки на вратите, като вместо тях са поставени малки чувствителни на допир панели на B-колоните. Концепцията също така разполага с LED светлинна лента и подчертан дифузьор отзад.


BMW ev


Не само дизайнът отличава това BMW от сегашните модели на марката. Според някои източници, този прототип разполага с четири електрически мотора на главината, както се вижда от липсата на традиционни спирачни апарати.

Миналата година BMW направи стратегическа инвестиция в германската фирма DeepDrive, за да усъвършенства технологията на мотора на главината, показвайки ангажимента на автомобилния производител към тази иновация. Не е ясно колко мощност имат тези двигатели и дали ще могат да се съчетаят с по-традиционната четиримоторна задвижваща система, която BMW вече тества с над 1341 к.с.


BMW ev


Подробности за батериите на този прототип не са известни. Това важи и за плановете на BMW за самия модел, но има спекулации, че тази кола потенциално може да създаде ограничена серия автомобил, подобен на i8.

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Largo ( преди 1 ден )
    Шшшш баче ся аз съм комплексар с баварец комплексарец и найш кой е баща ми щот ша паркирам дек ми е кеф и нема а давам предимство на пешеходна пътека и са ша ви маам наред и съдията ше каже , че съм невинен
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 2 дни )
    "този прототип разполага с четири електрически мотора на главината" - да разбираме ли, че като прототипа е с 4 главини, т.е. има 16 ел. мотора?Само с копи-гугъл-пейст не става, научете се поне малко за автомобилите, електромобилите. Иначе ставате смешни и все по-малко ще ви следим сайта.Днес във всяка статия, което прочетох имаше поне по една техническа грешка.Спрях да чета сайта ***, вашия сайт скоро ще го последва...
  • #1
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Бе Ен Ве са номер 1 ( преди 3 дни )
    С тази кола ще имам всички *** на село.