IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW ще пусне ново семейство малки автомобили

Компактните модели ще се появят на пазара след три години

След три години, през 2027-а, BMW планира да пусне нов компактен електрически модел, който ще бъде обозначен с индекса i1 и който ще се предлага и като хечбек, и като седан. Тази кола ще бъде последвана от модела i2, който също ще се предлага в две разновидности - като кросоувър и като купеобразен кросоувър.


BMW


Новите продукти ще бъдат напълно електрически алтернативи на BMW Серия 1 и BMW Серия 2, които са с двигатели с вътрешно горене и ще бъдат изградени върху нова версия на платформата Neue Klasse с 800-волтова архитектура, предназначена за най-компактните модели на баварците и наречена NBx.

BMW i2 се описва като духовен наследник на спряния от производство i3, първият сериен електрически автомобил на марката, който се продаваше от 2013 до 2022 г. Въпреки че няма официална информация за бъдещите електрически автомобили, техният дизайн най-вероятно ще остане верен на стилистиката на концепциите BMW Neue Klasse.

BMW

За разлика от платформата NAx със задно задвижване, която ще дебютира в предстоящия седан BMW i3 и кросоувър BMW iX3, автомобилите на платформата NBx ще имат задвижване на предните колела.

Компанията заяви, че малките модели на BMW, макар и по-малко печеливши, са абсолютно необходими, за да „свържат марката с по-младите поколения“. След дебюта на първия модел на платформата Neue Klasse, баварската компания възнамерява да пусне шест нови модела в рамките на две години.


0 от 500