IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цели 480 коня за новото BMW M2

След само 2 години на пазара, най-веселият баварец получава фейслифт

Само две години след дебюта на новото BMW M2, компанията обновява модела си за 2025 година. Това включва повишаване на мощността с 20 конски сили до общо 480, още повече въртящ момент, както и цялостно преобразуване на интериора според най-новото поколение информационни системи на баварците.
  
    
BMW M2 2025
  
     
Обновеното М2 ще се появи в продажба вероятно тази есен. То запазва своя трилитров редови бензинов двигател, но с чувствително повече мощност и вече с 600 Нм максимален въртящ момент. Запазват се задното предаване и възможността за поръчка с ръчна 6-степенна трансмисия вместо стандартния автоматик (ръчката обаче струва по-скъпо).

В резултат на усъвършенстването на двигателя, новото М2 ще е и малко по-бързо: само 4.0 секунди за ускоряване от 0 до 100 км/ч, и 12.9 секунди за 0-200 км/ч. Това са показатели за варианта с автоматични скорости. С ръчни 0-100 км/ч се постига за 4.2 секунди. Най-вероятно обаче и тези оценки на BMW са леко консервативни. В независими тестове досегашният модел се оказа доста по-бърз от обявеното.

BMW добавя и няколко нови цвята към гамата на М2, включително Sao Paulo Yellow, Vegas Red металик, Skyscraper Grey металик, и Portimao Blue металик. Други видими промени в дизайна са черните емблеми, подчертани със сребърен контур, и черните тръби на ауспуха.

В интериора е обновен воланът, с нови спици, леко скосяване в долната част и червен маркер на 12 часа. Воланът е кожен, като допълнителна опция може да бъде тапициран в алкантара и да има отопление.
  
   
BMW M2 2025
  
    
М2 получава новата мултимедийна система на BMW, с голям двоен извит дисплей. Лявата част от него, с диагонал 12.3 инча, замества приборния панел, а дясната, 14.9-инчова, е за информационната система. Климатикът вече се управлява дигитално, без физически бутони.

Както и досега, М2 ще се прави в новата свръхмодерна фабрика на BMW в Сан Луис Мотоси, Мексико. Цените за България още не са известни, но вероятно ще са с около 1500 евро над тези на досегашния модел.
   
  
Още снимки на новото BMW M2 вижте в ГАЛЕРИЯТА:


  
   

 

0 от 500