IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW M2 счупи рекорда на „Нюрбургринг“ за компактен автомобил

Постижението е регистрирано със серийната версия на модела, а не с доработена кола (ВИДЕО)

Мнозина смятат „Нюрбургринг“ за най-добрия тест за представянето на един автомобил. Именно на Северната дъга на легендарното трасе, известна като „Зеления ад“, управлението и спирачните възможности за автомобила са подложени на върховно натоварване. А време под 8 минути се счита за много добро постижение.


BMW M2


Пилотирано от Йорг Вайдингер, най-новото BMW M2 записа 7 минути и 38,71 секунди. За да се добие представа какво означава това, предишното M2 Competition завърши обиколката за 7:52.36 - с над 13 секунди по-бавно от настоящата кола. M2 Competition обаче развива 410 к.с., докато новото поколение на модела има 460 к.с. под капака. То е и по-бързо, като вдига 100 км/ч от място за 4,0 секунди и развива максимална скорост от 285 км/ч.

От BMW полагат много усилия в подготовката, включително резервиране на „Нюрбургринг“ и координиране на превозните средства, както и на логистика за транспортиране на екипа за поддръжка, на оборудването, инструментите и гумите, необходими за опита. Той обаче за малко не беше провален заради времето на трасето, като условията не позволиха на Вайдингер да направи тренировъчна обиколка със засичане на времето.



В крайна сметка обаче рекордът е факт, а още по-впечатляващото е, че той е постигнат със сериен автомобил. Екипът на BMW M реши да не прави промени по колата, като единствено са били поставени гуми за писта.

0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    Само с четене в Уикипедия не става. То по тази логика и спирачките да смениш не е модификация, защото са консумативи. Провери дали не модифицираните автомобили могат да карат по пистата със сликове и да им се приеме рекорда. Сликовете са пистови гуми това което не е разрешено да се движат по легални пътища. Но от друга страна си прав че щом като пише че е в компакт Карс, следователно НЕ са сликове и съм бил прав в предложенията си.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 7 месеца )
    Понеже виждам, че спорите ама по-стар български обияай никой от двамата не е проверил информацията и всеки си говори на изуст :))))> Рекорда е записан в категория "compact cars" ,а не в "modified vehicles"Оставям ви и дефиницията в сайта за compact vechile -PKW-Segment by the KBA - Only production vehicles with ECE approval without modificationsЯвно гумите, не се приемат като модификация на автомобила.
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    За разлика от тебе аз поне не приказвам глупости. За да се признае рекорда за сериен автомобил трябва да е обут в легални за шофиране по пътната мрежа гуми. Аз лично залагам на тази вероятност, но ти доколкото разбирам се правиш на разбирач, залагайки на сликове. По този начин на автомобила наистина ще е по-бърз но рекорда няма да е в подходящата категория. Малка разлика която не знаеш камо ли да питаш за подробности. На мен не ми е толкова важно да проверявам.
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 2 ( преди 7 месеца )
    Кажи му *** уеее! ...
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 7 месеца )
    До 3 - Регулацийки от ЕС ...
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 7 месеца )
    Забавно е как размерите на колита растат, растат и после фирмата пуска нов "малък" модел. Сегашното М2 е по-голямо от М3 Е46 (2000-2006) и е почти толкова колкото следващото М3, но е "компактен" автомобил. Иначе времето за обикола не е зле
  • #2
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Пропов ( преди 7 месеца )
    MythBuster, ами що търсиш под вола теле тогава, като самият тебе те мързи да провериш? Хем искаш да се заяждаш, за пореден път, хем си неподготвен - пак за пореден път. Много в вероятно да са пистови гумите, щото есе пак рекорда и на писта. Над 20 км. пистово каране при пълно натоварване с нормални гуми е леко рисковано.
  • #1
    6 rate up comment 2 rate down comment
    MythBuster ( преди 7 месеца )
    "още по-впечатляващото е, че той е постигнат със сериен автомобил. Екипът на BMW M реши да не прави промени по колата, като единствено са били поставени гуми за писта." С други думи това не е легален за каране по улиците автомобил. Освен ако превода на статията е неточен. Аз залагам повече на второто. Ако някой знае, да пише че не ми се търси специално.