IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска на търг уникално M5 с опции за 57 000 долара

Спортният седан е в цвят, който няма да бъде използван за други коли

BMW обяви, че планира да продаде на търг първото M5 (моделна година 2025) за Северна Америка, което е създадено специално за конкурса за дизайн Pebble Beach Concours d'Elegance. Спортният седан има красива матова оранжева боя и опции за над 57 000 долара.


BMW M5 Pebble Beach Concours d’Elegance #1/1


Автомобилът, официално наречен „2025 BMW M5 Pebble Beach Concours d’Elegance #1/1“, е съвместен проект между BMW M, BMW Individual и екипа на Pebble Beach Concours. Според производителя, това ще бъде единственото ново M5, боядисано в Frozen Orange Metallic, тъй като цветът ще бъде спрян след производството на този автомобил.

Други специални промени в стила за #1/1 включват джанти с оранжеви акценти и боядисани в матово злато апарати за карбоново-керамичните спирачки. Отвътре седалките са облицовани с кожа Kyalami Orange и Silverstone, докато облегалките за глава са щамповани с логото на Pebble Beach Concours. Това лого, заедно със символа "#1/1", са отпечатани на арматурното табло и на праговете на предните врати.


BMW M5 Pebble Beach Concours d’Elegance #1/1


Тъй като е много специално, това #1/1 има куп допълнителни екстри, включително пакета Driving Assistance Professional, който идва с функции като асистент за поддържане на лентата, контрол на дистанцията и помощ при шофиране без ръце под 65 км/ч. Има и пакет Executive, който добавя осветена бъбрековидна решетка, вентилирани седалки и щори за прозорци отзад. Пакет Carbon добавя карбонов покрив, карбонови капачки на огледалата и карбонов спойлер.

Колата е напълно готова за състезателна писта. Пакетът M Drive Professional добавя два режима, специфични за писта – Dynamic и Dynamic Plus, предназначени да извлекат максимума от хибридната система и да пригодят охладителната система за работа на писта. Има и пакет M Driver's, който увеличава електронно ограничената максимална скорост до 305 км/ч и осигурява еднодневен курс за шофьора в Performance Center на BMW.


BMW M5 Pebble Beach Concours d’Elegance #1/1


Аукционът ще бъде проведен по време на Monterey Car Week, която започна на 14 август. Всички приходи, които са над препоръчителната от дилъра цена на BMW M5, ще отидат в благотворителната организация на конкурса Pebble Beach. Все още няма прогнози за продажната цена, но като се има предвид ексклузивността на автомобила, тя със сигурност ще е сериозна.


0 от 500