IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Наследникът на BMW Z8 влиза в производство

Впечатляващият концепт Skytop обаче ще бъде пуснат в много малка серия и с баснословна цена

Голямата новост за BMW на Goodwood Festival of Speed беше новото поколение на M5. Но дори повече погледи привлече BMW Concept Skytop, като баварците потвърдиха слуховете, че ще произвеждат концептуалния модел в лимитирана серия. 
 
 
BMW Skytop
  
     
BMW Skytop е духовен наследник на емблематичното BMW Z8
, черпейки дизайнерско вдъхновение както от Z8, така и от класическото BMW 503. Тази кола се отличава с изчистени и елегантни линии. Определено се запомня предната част, която е като нос на акула. Седва плавна, изваяна задница. Уникални дизайнерски елементи като крилца, интегрирани в раменете на вратите, заместват традиционните дръжки на вратите.
 
 
BMW Skytop
  
     

Един от най-забележителните аспекти на Skytop е неговата сложна боя, направена от експерти във фабриката в Динголфинг. Концепцията може да се похвали с градиентно покритие, което преминава от наситено червеникаво-кафяво на покрива до фино сребристо с ефект на хромирана сянка върху каросерията. Тази изтънчена палитра не само подчертава елегантния, спортен външен вид на автомобила, но фокусира върху вниманието на баварците към детайла.
 
 
BMW Skytop
  
      
Официалните данни за представянето на BMW Skytop все още не са публикувани, но може да бъде направен паралел с BMW M8 Competition. Последният звяр е оборудван с 4,4-литров V8 двигател с мощност от 617 конски сили и постига невероятно ускорение до стотака само за 3 секунди. Това трябва да даде ясна посока за очакванията към Skytop.
 
 
BMW Skytop
  
     
Интериорът също е заимствал детайли от моделите 8 Series и M8.
Той е още по-луксозен, включващ кожени повърхности в същия наситен червеникаво-кафяв тон като на екстериора. Кристалните детайли пред шофьора имат цветова схема на дъгата. Прибиращото се задно стъкло и подвижните части на покрива Targa, които могат да се съхраняват в специално отделение в багажното пространство, допринасят за универсалния дизайн на автомобила.

Вече изглежда почти сигурно, че Skytoр ще бъдае пуснати в продажба, но в много  ограничени бройки. Говори се за само 50 автомобила с цена около половин милион евро. 
 
    
Останалите новости от BMW в Гудууд (ГАЛЕРИЯ):


  
   

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 3 седмици )
    И ето че новосъздаденото спортно подразделение на GENESiS актуално масово се подвизива на пистата по хълмовете на ГудУУД, където в рамките на провеждания там ежегоден ФЕСТИВАЛ на СКОРОСТТА търси подходящо място за новите си спортни модели под Слънцето на тази наша Планета... в пряка борба и истински двубой с вече утвърдените постижения на M-Серията на BMW-тата, в което нема нищо лошо за 2те съперничащи си автомарки. ЛИНКът е: https://***.youtube.com/watch?v=dZZAArTBd2Q&ab_channel=GenesisEurope
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    На Тоя панаир се представиха повече новости от колкото на всичките изложения в Европа
  • #4
    1 rate up comment 1 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 3 седмици )
    И така, пряката KOHKYPEHЦИЯ на BMW-М серията - GENESiS MAGMA ConcepT също така влиза в пр-во и то до края яна настоящата календарна година, като след дебютът му на Фестивала на Скоростта в Гудууд през този юли, той ще се появи в Корея, след това в Щатите и след половин година ще кацне и на нашия ЕВР0-континент. Ето линка: https://***.youtube.com/watch?v=fuLxs7O3qGQ&t=66s&ab_channel=GoodwoodClips
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 3 седмици )
    Това вече наистина е класически красиво и истински изчистено, и естетически издържано във всяко 1 отн-ие BMW, к. с дизайна и приятния си външен вид определено ще привлече още повече фенс към тази отколе доказана автомарка; разочароваща само в случая е жестоко високата дори прекалено голема цена за любителите на хубавите спийд-изживявания, която наистина е НЕпосилна за тях. Напомням, че DE-експертите оценяваха ел.кабриото X-Convertible-Concept на GENESiS на ок. EUR 270K, к все пак е поносимо.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ... ( преди 3 седмици )
    niama lo6o . neka ima hubavi ne6ta. tova dava smelost v jivota na vseki
  • #1
    3 rate up comment 21 rate down comment
    Факт ( преди 3 седмици )
    Тая боклукчава фирмичка още ли съществува.