IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW защити репутацията си - колите от изгорелия кораб няма да стигнат до улицата

Баварците спечелиха съдебен спор с група бизнесмени, които искаха да продадат автомобилите

Съд в Ротердам (Нидерландия) взе страната на BMW в спор с група бизнесмени, които искаха да продадат колите, намиращи се на борда на изгорелия миналото лято товарен кораб Fremantle Highway. Така автомобилите ще бъдат унищожени и ще бъдат избегнати евентуални бъдещи проблеми с клиенти на марката.


Fremantle Highway


До тази ситуация се стигна, след като тайванският застраховател на кораба, превозващ автомобилите на германската марка, продаде товара си, тоест оцелелите от пожара коли, на група холандски бизнесмени за 5,1 млн. евро. В BMW научиха за това преди няколко месеца и се обърнаха към съда, за да не може превозните средства да достигнат до клиентите.

Холандските закони позволяват продажбата на такива автомобили, ако те са в добро състояние. Спасените коли на борда на Fremantle са точно такива, но от BMW се аргументираха с лошата миризма, която може да е проникнала в интериора от изпаренията или възможни щети под каросерията заради високите температури при пожара. И в двата случая, ако превозните средства стигнат до улиците, престижът и репутацията на баварската марка могат да пострадат сериозно.


Fremantle Highway


В крайна сметка съдът се произнесе в полза на BMW и така всички автомобили ще бъдат предадени за скрап и съответно унищожени. Той не уважи и предложението на групата бизнесмени колите да бъдат продавани извън Европа, където стандартът за качество е по-нисък, тъй като това може да застраши нечий човешки живот, където и да се намира той.


0 от 500