IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-продаваната кола в света скоро ще стане най-икономичната

Новото поколение на седана Toyota Corolla ще излезе през 2026 година

Toyota се готви да пусне ново поколение на седана Corolla, който трябва да се появи на пазара през 2026 г. Новият модел ще бъде значително подобрен, включително с хибридна версия с пробег до 2100 км с един резервоар, което ще му позволи да се конкурира с китайските производители.


Toyota Corolla


Както съобщават японски медии, новото поколение на Toyota Corolla ще получи актуализиран дизайн, който ще помогне за намаляване на аеродинамичното съпротивление и съответно за намаляване на разхода на гориво. Екстериорът ще бъде вдъхновен от настоящия модел Prius, с тънка решетка и по-големи въздухозаборници на предната броня.

Основните промени ще засегнат гамата на двигателя. Базовите версии ще използват 1,5-литров атмосферен двигател с мощност 130 к.с. Този двигател ще се използва и в Plug-in хибридна (HEV) настройка, която ще произвежда 100 к.с. Освен това ще има версия с турбокомпресор със 180 к.с., която ефективно ще замени сегашния 2,5-литров атмосферен двигател, използван в хибридни модели като RAV4.б

За първи път в линията Corolla ще има plug-in хибридна (PHEV) версия, която ще се базира на технологиите, използвани в Prius Prime. Инженерите на Toyota имат за цел да постигнат разход на гориво от 200 км/л (0,5 л/100 км), което е в съответствие с европейските стандарти.

Toyota възнамерява да се конкурира с китайски марки като BYD, които вече са направили значителни крачки в областта на хибридните технологии. BYD наскоро представи петото поколение на своето хибридно задвижване с ефективност от 46,06%, което позволява на превозните средства да изминават повече от 2000 км с едно зареждане.

Ако новото поколение Toyota Corolla се появи на японския пазар през 2026 г., можем да очакваме да пристигне в Европа и Бразилия през 2027 г. Производството ще се премести от завода в Индаятуба в завода в Сорокаба, който също произвежда Corolla Cross, Yaris Hatch и Sedan, и скоро ще започне сглобяването на новия Yaris Cross.

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 16 ( преди 1 месец )
    Прочети си мнението, цитирано от официалния сайт на Toyota, после пак прочети моето и кажи къде греша " анонимен ( преди 13 часа )Сега ще ми е много любопитно, когато през 2027 година излезе тази корона заедно с електромобила с 1200 км пробег и 10 минути зареждане, коя от двете тойоти ще се продава повече? Ако сляпо вярваме на обещанията, електромобилът им трябва да е по-евтин от ДВГ моделите." Обърни внимание на годината и пробегът за който говоря. Ти говориш за 1500 през 2027.
  • #20
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Минаващ ( преди 1 месец )
    Карам Тойота, Пежо и Мерцедес. Тойотата върви повече от прилично и си стъпва направо спортно на пътя спрямо другите... но си е пълно дърво спрямо тях като комфорт, оборудване и функционалност... че има и ръжди, макар и най- млада :) Та статията е в стил тате каза, че ще ми купи колело... ама друг път. В момента в който тамагочитата станат повече от конвенционалните, тока ще стане по- скъп от бензина. п.п. Един ден ще лъсне и цялата истина за "чистото" производство на батериите и тяхното рецикли.
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Аланкоолу ( преди 1 месец )
    До #1 Забрави да споменеш ти колко Тойоти си карал, че звъниш така на пожар...
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Аланкоолу ( преди 1 месец )
    #1 Забрави да споменеш ти колко Тойоти си карал, че така звъниш на пожар.
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бат Стеф ( преди 1 месец )
    Уловката е, че имаш общ пробег, демек арчиш тока от контакта + резервоара с бензин, оти тава а plug-in !
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хибридният ( преди 1 месец )
    1200 км пробег се очаква през 2026, твърдотелни батерии 2027-2028, пробег около 1500, но всичко това е по CLTC, който е далеч от реален. линк: global.toyota/en/newsroom/corporate/39330500.html
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Хибридният ( преди 1 месец )
    Статията от 4 юли е превод на статия на FT, само че в оригинала няма нищо подобно на "ОЩЕ ПРЕЗ 2024 Toyota ще представи готов за производство вариант на своята батерия с твърд електролит, която ще "преобрази автомобилната индустрия", увери шефът Акио Тойода." линк: ***.ft.com/content/87cb8e92-8e82-4755-8fc3-2943f8f63e1d
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    До хибридният. ( преди 1 месец )
    Ах както виждаш новините са през няколко месеца и едната е писана лично от главния редактор Коцето Томов. Него ли наричаш лъжец и неинформиран?
  • #13
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 13 ( преди 1 месец )
    Дай официален и достоверен източник на информация от същото събитие? Цял свят гръмна с този новина, а от Toyota опровержение нямаше, ако е била фалшива. Както знаеш аз си признавам грешките и ще призная твоя източник на информация. Давай. Ето аз как ти дадох информация от Извора - личният профил на Илон Мъск който обясни още през 2022 година защо могат но няма да произвеждат автомобили с 1000 км пробег, въпреки че са имали такъв автомобил още през 2021 година.
  • #12
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Хибридният ( преди 1 месец )
    Тесльо-тротинетка, цитирай официална информация от Тойота, не съчинения по картинка и сбъркан превод от японски на интернет пишман-журналисти. Така ще бъдеш по-добре информиран и няма постоянно да ръсиш безумия.