IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Чуйте как звучи новият бензинов двигател на Toyota

Моторът е поставен на тестови Lexus, но ще се използва за спортни коли (ВИДЕО)

В края на май Toyota обяви изцяло ново семейство четирицилиндрови бензинови двигатели с работен обем от 1,5 и 2,0 литра. Те ще бъдат по-компактни и по-леки, като същевременно осигуряват допълнителна мощност и по-добра икономия на гориво. По-малкият от двата ще се предлага във варианти с атмосферно пълнене и турбокомпресор, докато другият е с принудителна индукция.


Toyota


Сега ново видео ни позволява да чуем върху какво работи Toyota. То се появи в официалния YouTube-канал на списание Toyota Times, като не се посочва на какъв автомобил е поставен моторът. Неговата кабина е спартански оборудвана, тъй като е тестов прототип. Най-вероятно това е Lexus IS, а самото видео е заснето на пистата „Фуджи“ в Япония, като благодарение на него за първи път може да се чуе новия мотор на Toyota.

Двигателят все още се разработва, като от Toyota не казват дали прототипът е имал 1,5. или 2,0-литров мотор. Зад волана на червената седалка седи Такаши Уехара, по същество човекът, който отговаря за разработката на двигателя. Можем да го видим как сменя предавките с помощта на лостчетата зад волана. До него се вози журналистът от Toyota Times - Юта Томикава.



Тъй като двигателят е в процес на работа, салонът на колата е пълен с техника за измерване. Любопитното е, че от Toyota са „замъглили“ централната конзола, за да не разкрие някоя нова система. Съдейки по саундтрака, изглежда, че е двигател с високи обороти. Уехара споменава, че благодарение на по-малкия си размер, моторът е монтиран по-назад, намалявайки центъра на тежестта, както и вибрациите, усещани в кабината.

Отговорникът за двигателите в Toyota, че казва, че това ще бъде „напълно нов агрегат“, като версията във видеото се разработва специално за „любителите на автомобили, които очакват нещо допълнително“. Уехара допълва, че един ден този мотор ще задвижва мощна кола.


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Владо ( преди 3 седмици )
    До 2 - провери как се пише града, който си споменал.И престани с тази фенщина.Добри инженери е имало и има навсякъде - и в Европа, и в САЩ, и в Япония.И конкретно точно Toyota да споменаваш в едно изречение със "смешен ресурс" звучи детинско и наивно.Това да не е Ford Ecoboost...
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    До 1- Интересно как *** от нета фалира компания която продава 12 милиона автомобила годишно
  • #2
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Факт ( преди 3 седмици )
    Азиатски смешници изстискани 1.5 и 2.0 малолитражки със смешен ресурс. Научете го най вече истинските Двигатели винаги са излизали от Детройд
  • #1
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Митю нали ги фалира тия вече, кво се пънат да правят нови двигатели. Не знаят ли че са пътници