IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новата Toyota RAV4

Шестото поколение на легендарния модел ще дебютира тази година

Снимки на новото поколение Toyota RAV4 се ​​появиха в китайския сайт Autohome. От тях ясно, че следващата генерация, която е шеста в историята на модела, ще претърпи сериозни промени в дизайна.


Toyota RAV4


Изображенията показват, че японският SUV получава по-смел външен вид с разширени калници, голяма радиаторна решетка и масивна броня. В същото време тялото му изглежда по-елегантно благодарение на плавните линии и стилната оптика.

На снимката не се вижда интериорът на автомобила, но е известно, че той ще бъде оборудван с обновена мултимедийна система и допълнителни системи за безопасност. Гамата двигатели за Toyota RAV4, моделна година 2025, изглежда ще остане същата. Тя включва 2,0- и 2,5-литрови бензинови двигатели, както и 2,5-литрови хибридни агрегати.


Toyota RAV4


Новият кросоувър е планиран да бъде официално представен през втората половина на тази година, производството ще започне през октомври, а продажбите ще започнат в началото на 2025 г.

В същото време Toyota направи промени в гамата двигатели на друг свой легендарен модел - Supra. Спортното купе беше възродено през 2019 г., като получи 6-цилиндров двигател, но 2 години по-късно производителят предложи и 4-цилиндров модел. Той обаче оцеля едва 3 години и повече няма да се предлага.


Toyota Supra


От компанията потвърдиха официално, че базовата Supra ще бъде спряна, което означава край на версията с 4-цилиндров мотор. Причини за отказа от нея не бяха обявени, но е факт, че продажбите на Supra през 2023 г. спаднаха, като това важи най-вече за модела с по-малкия мотор.


0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 10 часа )
    Убуу, бе анонимен 12, но ти сериозно ли мислиш, че Плъгин хибрида на РАВ4 си заслужава над 50 000 долара плюс доставка, данъци? Аз не намирам причина да го предпочета пред обикновения хибрид РАВ4, който всъщност е по-икономичен освен ако не зареждаш плъгина нон-стоп докато не му скапеш батерията... Между врпочемза тези пари можеш да си купиш Бенц ДЖЛЦ хибрид или ИКЮБ-и. Кой в Америка със здрав разум би го купил. Да не говорим за маркъпа отгоре, който дилърите-изнудвачи все още си надписват.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Who Cares ( преди 11 часа )
    Хонда ЦРВ е по-красив, и, казват, по-балансиран, но РАВ4 е по-бърз и по-икономичен, както и по-евтин. Кават, седалките на РАВ4 били спартански. Аз катто им гледма синтетината св=бръчкана кожа и на двата модела, та се чудя как може да се продават за по над 40 000 долара...
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 23 часа )
    До 9Имал ли си въпросната кола или мнението ти е на базата на снимки от нета? Плъгин хибрида ускорява до 100 км. за 5.9 сек. Дай пример за по-бърза кола в този сегмент, щом това е бавно. За повече от 3 год. съм имах само една сервизна акция, нещо за актуализация на софтуера за sos бутона. Никакви технически проблеми. От твоя коментар съм съгласен единствено, че купето е шумно, но РАВ4 никога не е таргетирал "луксозна возия" и хората, които го купуват поставят на първо място други критерии.
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Ицо ( преди 23 часа )
    Ако дизайна е, като на първата снимка, то не е лош. Но не бих казал и, че е по-добър от на сегашното 5-то поколение. Добра новина е, че запазват сегашния 2,5 л. двигател, предполагам ще е с по-нова хибридна система и повече мощност. Сегашния plug-in хибрид е с 300 коня, което никак не е зле за кола от този сегмент.РАВ4 е страхотна кола и единствената ми критика към сегашната генерация е шумното купе *** висока скорост. Надявам се да има подобрение в ген.6.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Тази кола се харчи много в САЩ защото там е евтина, тук заедно с Хонда цените им са доста раздути и не си струват, за парите които им искат има по-добри коли.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до 7 ( преди 1 ден )
    "безпроблемен, здрав, надежден, икономичен и практичен" От списъка ти, първите 3 означават едно и също. Ясно е, че дори ти, който смяташ колата за "страхотна", не можеш да кажеш много хубави неща за нея. Истината е друга - кофти пътно поведение, кофти комфорт, шумна, неергономична, бавна, малък багажник като за сегмента, кофти материали, ръждясващо окачване, слаби спирачки и сервизни акции за животозастрашаващи дефекти и бедомислици.
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Китайска му работа, снимали две тойоти на пътя и вечерта имаме новина.
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Както и да изглежда Рав-ката е страхотен автомобил. Абсолютно безпроблемен, здрав, надежден, икономичен и практичен. Последното поколение на модела мога спокойно да кажа, че е един от най-красивите в класа си освен другите качества.
  • #6
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    До 5 - така е. На двете снимки са различни коли.
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    на мен ли само ми се струва или наистина е така но аз виждам два различни модела. и двата по-скоро ми приличат на уголемена corolla cross отколкото на rav4. не мисля че това ще бъде новият rav4.