IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новата Toyota RAV4

Шестото поколение на легендарния модел ще дебютира тази година

Снимки на новото поколение Toyota RAV4 се ​​появиха в китайския сайт Autohome. От тях ясно, че следващата генерация, която е шеста в историята на модела, ще претърпи сериозни промени в дизайна.


Toyota RAV4


Изображенията показват, че японският SUV получава по-смел външен вид с разширени калници, голяма радиаторна решетка и масивна броня. В същото време тялото му изглежда по-елегантно благодарение на плавните линии и стилната оптика.

На снимката не се вижда интериорът на автомобила, но е известно, че той ще бъде оборудван с обновена мултимедийна система и допълнителни системи за безопасност. Гамата двигатели за Toyota RAV4, моделна година 2025, изглежда ще остане същата. Тя включва 2,0- и 2,5-литрови бензинови двигатели, както и 2,5-литрови хибридни агрегати.


Toyota RAV4


Новият кросоувър е планиран да бъде официално представен през втората половина на тази година, производството ще започне през октомври, а продажбите ще започнат в началото на 2025 г.

В същото време Toyota направи промени в гамата двигатели на друг свой легендарен модел - Supra. Спортното купе беше възродено през 2019 г., като получи 6-цилиндров двигател, но 2 години по-късно производителят предложи и 4-цилиндров модел. Той обаче оцеля едва 3 години и повече няма да се предлага.


Toyota Supra


От компанията потвърдиха официално, че базовата Supra ще бъде спряна, което означава край на версията с 4-цилиндров мотор. Причини за отказа от нея не бяха обявени, но е факт, че продажбите на Supra през 2023 г. спаднаха, като това важи най-вече за модела с по-малкия мотор.


0 от 500