IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche 911 кабриолет се преобърна с 300 км/ч и всички оцеляха

Спукана гума причини тежкия инцидент с двама пострадали (ВИДЕО)

Тежка катастрофа помрачи традиционното състезание „Тур де Форс“ в САЩ. По време на надпревара права линия без ограничение на скоростта кабриолет Porsche 911 внезапно излетя от пистата и се преобърна няколко пъти. Причината е спукана гума.


катастрофа


Състезанието „Тур де Форс" се провежда в Сън Вали (Айдахо, САЩ) за седми път. Тази година събитието трябваше да приключи по-рано поради инцидент с Porsche 911 Turbo. Според журналисти от The Drive зад волана е бил опитен пилот, който дори е качил пътник със себе при опит да ускори до максимална скорост на затворен 5-километров участък от трасето.

Внезапно, при скорост от около 200 мили в час (320 км/ч), гумата на спортния автомобил се спука. Шофьорът губи контрол над колата, която излиза от пътя, преобръща се няколко пъти и спира в канавката.



Съдейки по публикуваното видео, от спортната кола е останало малко. Въпреки това и двамата мъже в кабриолета успяха да оцелеят, въпреки че получиха сериозни наранявания.


0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    До втори ( преди 2 месеца )
    Ако имаш в предвид че им изискват да монтират клетка в този случай не виждам такава
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 месеца )
    Това са скъпи забавления, един колега ще ходи на писта да разтрива едно М2, и всяко ходене са нов комплект гуми. Буквално цяла година поддържа колата за да иде два пъти по 3-4 дни на някоя писта. Колата обикновено я возят до там и обратно
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    i'm-дртиУАЙТBOY ( преди 2 месеца )
    Тези коли са специално свръх-подсилени по възможно най-добрия и качествен начин с/у всевъзможни опасни за здравето и живота на пилотите колизии; така че Поршето /респ. купето на машината/ като производител НЕМА нищо общо с тези специални мерки откъм обезопасяване и осигуряване целостта на купето против всякакви неочаквани премеждия и катастрофи от какъвто и било сериозен характер: фронтален удар, преобръщане с висока скорост, неочаквано излизане от пистата и много други такива.
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 2 месеца )
    Двамата оцелели трябва сериозно да почерпят инженерите на "Порше" създали този автомобил.