IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Прогноза: 85% от китайските марки ще изчезнат до 6 години

Приината е очакваната нова вълна от ценови войни при електромобилите

Експерти от консултантската компания Alixpartners очакват, че около 85% от китайските производители на електрически превозни средства просто ще престанат да съществуват през следващите шест години.


Китайски коли


По-слабите играчи ще бъдат извадени от играта с нова ценова война, която предстои съвсем скоро. Тя ще бъде провокирана от бързо нарастващата популярност на електрическите автомобили.

В Китай броят на компаниите, които залагат на електрифициран транспорт, нараства бързо. Всичко това поражда нездравословна конкуренция, като съперниците започват активно да практикуват дъмпинг на цените. Малките компании не могат да играят по същите правила като гиганта BYD, което компенсира ниските ценови етикети с високи обеми на продажби. Затова и съдбата на малките фирми и стартиращи фирми е незавидна.

Не бива да се пренебрегва и друг факт - митата върху китайските автомобили, въведени в ЕС и САЩ. Експертите смятат, че те няма да окажат сериозно внимание върху големите производители от Китай, но по-малките компании ще загубят интерес към евентуални бъдещи продажби на тези два пазара.


0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 5 ( преди 1 месец )
    И ти ли си на мнение, че никой в Китай Не иска да си купи електромобил който е по-евтин от автомобил с ДВГ, а ги карат на сила Да избират евтиното а не хубавото - скъп бръмчащ бавен и тромав ДВГ със скъпо гориво? Правят го само защото партията е заповядала да карат евтини и по мощни бързи електромобили, които нямат душа и никой не може да ги чуе, че минават в полунощ, за да се порадва на сън на приспивният звук на V8, нито пък да види по пушека откъде са минали преди това?
  • #7
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 6 ( преди 1 месец )
    А ти нали знаеш, че в момента в който се възроди огромната надценка, ще се възродят и тези 85% от компаниите?
  • #6
    5 rate up comment 6 rate down comment
    До 3 ( преди 1 месец )
    Нали знаеш че ценовата война е за да изгониш конглокенцията и после да правиш каквото си искаш. Т.е. сега зарибяваш с евтино и после таковаш потребителя дългосрочно.
  • #5
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Ами ще изчезнат.Няма желаещи за електрически автомобили.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Всичкия рев срещу електромобилите е от не китайските автомобилни компании, които са в шок и ужас, че след тези 85% от китайските марки идва и техния ред.
  • #3
    7 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    По-слабите играчи ще бъдат извадени от играта с нова ценова война, която предстои съвсем скоро. Тя ще бъде провокирана от бързо нарастващата популярност на електрическите автомобили.Един абзац, две изречения и два шамара за антиелектриците. Електромобилите стават все по-популярни, а цените им падат.
  • #2
    3 rate up comment 2 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    Пешо шекеров от кога стана тротинетка?
  • #1
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 месец )
    Тротинетката каза,че ще ни залеят с електромобили.