IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia тества нов Sportage

Актуализираният модел ще бъде значително по-скъп

Шпиони успяха да уловят с обективите си интересен тестов прототип на обновения кросоувър Kia Sportage. Снимките са направени по време на тестове в Германия. Интересното е, че прототипът има предпазна клетка в салона и спортни седалки Recaro.


Kia Sportage


Както съобщава Autoevolution и както е видно от снимките тестовият прототип е покрит с плътен камуфлаж, но експертите прогнозират, че под него се крие оптика Star Map. Моделите EV6, триредовият EV9 и най-малкият EV3 вече имат подобно решение.

В допълнение, новият Sportage ще има различна радиаторна решетка и ревизирана графика на задните светлини. Ауспухът и липсата на специални жълти камуфлажни стикери показват, че Sportage ще бъде представен като модел с ДВГ.


Kia Sportage


А съдейки по тежкия камуфлаж, можем да заключим, че екстериорните промени няма да са никак малко. Актуализацията на интериора, чиято снимка в момента не е налична, ще бъде фокусирана върху технологиите. Говорим за информационно-развлекателната система и връзката със смартфон. Има вероятност Kia да обмисля и преместване на скоростния лост на кормилната колона, подобно на Tucson.

Очаква се цената на актуализирания Kia Sportage да се увеличи значително. Не е ясно обаче на какво се базира това твърдение на Autoevolution.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Zdravko ( преди 1 месец )
    Zdraveite,az imam Kia Sorento hibrid ,perfektna kola s ful ekstri i e perfektna karal sam mnogo koli no tazi e super
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    i'm-дртiУАЙТBOY ( преди 1 месец )
    И да добавим, че водещите спец. авто-сайтове и подготвените им експерти дават 1 прогнозна ЦЕНА на новата МАГМА в порядъка на 70-75К щ.долара, което е някъде към 140 хил.лева, но както се знае - качеството надеждността здравината дизайнерската визия и луксозната возия в супер-интериора НЕМАТ ЦЕНА, а пък удоволствието да се качиш и шофираш такава машина си е направо НЕИСТОВО и изкушението да си зад волана й е НЕУСТОИМО, а пък НАСЛАДАта от возенето граничи с истинска НИРВАНА!
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    i'm-дртiУАЙТBOY ( преди 1 месец )
    НОВАта инвазия на корейския автогигант вече е в лицето на техния премиум-лЮкс-бранд GENESiS, к. миналата с-ца представи цели 3 чисто нови водещи модела ведно с дебюта на спец.спортен суб-бранд МАГМА, за който вече говори целият авто-мотор-свят за р/ка от наште сайтове. И да изтъкна, че в Гудууд МАГМА-Концептът завоюва 1то място при 4-местните спортни супер-коли, който факт говори сам за себе си и носи на новата марка още + и предизвиква яко и/са на бъдещите им фенове: в прекия двубой с/у BMW-M!
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    1718 ( преди 1 месец )
    Хюндай/Киа от няколко години са с много агресивна ценова политика и опитват да сменят имиджа на марките. Сега са спо-ниски цени, пълни с екстри и доата добро качество. За 10 години дръпнаха много, много напред и в някои неща са на и над нивото на Тойота/Нисан/Мазда и т.н.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    ivanb ( преди 1 месец )
    Спортижа е доста по добре от Кашкая, по широк и по просторен, пълен е с глезотии, преди Спортижа карах Кашкай J11b, гледах ги и последните Кашкаи но....
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Кашкая е по-добра сделка, 70к идва с всички екстри и вътре е по-добре с кожа, хедъп и каквото се сетиш. Аналогичен фейслифтов Тусон е над 90к та тази и тя ще е толкова топ весията mild hybrid.
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 1 месец )
    Ох, сегашния толкова ми хареса, че след изложението 2022 исках да го поръчам и със 7% надолу ми идваше към 47к, но заради ковид и доставка след 1г. и евентуална 10% промяна в цената се отказах. Сега вече и 56к колкото и кашкай, макар, че вече има обновена визия и цената не зная къде ще литне. Мислих, че Киа ще залага само на ел. модели с ИВ 5 примерно.