IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Kia EV3 ще е по-евтина, защото ще се прави в Мексико

Очаква се цената за американския пазар да бъде около 30 000 долара

Kia все още не е обявила къде ще се произвежда EV3. Но потенциално родно място на новия модел може да бъде Мексико, което ще отключи данъчни облекчения, за да направи електрическата кола още по-достъпна.


Kia EV3


Подобно на останалата част от Hyundai Motor Group, Kia напоследък върви нагоре. Докато други автомобилни производители намаляват акцента си върху електромобилите на фона на годината с намаляващо търсене, Kia продължава да излиза с нови електрически модели като триредовия SUV EV9.

Но нищо не е толкова очаквано, колкото Kia EV3, който трябва да бъде един от по-силните съперници в новата надпревара на по-малки и по-евтини електрически автомобили. Също така има основание да се смята, че на американския пазар Kia EV3 ще бъде дори по-евтин от целевата цена от $35 000.

Скрит в края на скорошна статия в Korea's Business Post е редът, че Kia може да започне производството на EV3 в завода си в Монтерей (Мексико) през ​​втората половина на следващата година. Няколко публикации съобщиха новината, сякаш е потвърдена, но тя все още не е официално обявена.

Важно е да се отбележи, че този план е напълно правдоподобен и ако се случи, тогава ще позволи на EV3 да се класира за данъчни кредити в САЩ, което може да постави началната ѝ цена в диапазона под $30 000 (28 000 евро).


0 от 500