IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето една блъскаща се количка, която става за магистралата

Удивителната машина е създадена на базата на евтин Chevrolet

Блъскащите се колички са забавление за деца - но кой е казал, че трябва да се отказваме от детските си развлечения, щом пораснем? Американският инженер Дан Хрихоркоф със сигурност не смята така, защото е посветил голяма част от свободното си време след пенсионирането, за да създаде уголемен модел на блъскаща се количка, годен да се движи по нормални пътища.
  
  
блъскаща се количка, любопитно
  
      
Минаващите през окръг Лакауана в щата Пенсилвания нерядко се сблъскват с този куриоз. Хрихоркоф е използвал опита си като инженер и собственик на магазин за машинни части, за да построи това чудо, регистрирано легално като... триколесен мотоциклет. Основната част от компонентите, включително 1.6-литровият бензинов двигател, идват от разглобен Chevrolet Aveo. Но чудакът е вложил и много творчество, за да накара машината си не само да изглежда като блъскаща се количка, но и да се управлява като такава.

За целта, двигателят е преместен отзад. Огромният волан е свързан чрез мотозиклетна вилка към единственото предно колело - но то не е в предната част, а почти по средата. Така машината може да завива като истинска блъскаща се количка - на практика да обръща на място. Корпусът е изработен от фибростъкло. Макар и леко, то е доста чупливо, затова изкушението да блъскаш останалите коли по пътя отпада. Но иначе колата е съвсем легална (още веднъж сме впечатлени от либералните изисквания за техническо типово одобрение в САЩ), и собственикът й може да я кара по всички нормални пътища.
  
    
 

 
   

 

0 от 500