IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Лондон вързаха Land Rover със синджир за дърво

Вълната кражби наду цените на застраховките на Острова до космически суми

Вълната от кражби на Land Rover във Великобритания е толкова мощна, че собствениците вече започнаха да връзват колите към дърветата. Точно като велосипедите. А подобна картинка не би изненадала в Лом, но точно в Лондон!
 
 
кражби, Лондон

Мошениците се възползват от безключовия достъп, за да хакват скъпи модели на Range Rover и Land Rover, като изчезват с тях за секунди. Снимка, направена в Лондон, показва един такъв Land Rover Defender – може би струващ 100 000 британски лири, вързан за дървото.
 
Коментар под публикацията отбелязва:„Представете си да платите £100k за автомобил и да трябва да го завържете за дърво като евтин велосипед. Лудост“. Застраховките на новите Land Rover и Range Rover скочиха до небесата заради вълната грабежи. Компаниите искат по 10 000 паунда годишно за тези скъпи машини. На много места това е толкова трудно, че става почти невъзможно да сключиш застраховка за скъпи коли.
 
 
Land Rover Defender

Това накара самата автомобилната компания JLR да създаде свой собствен застрахователен клон, за да издава полици. Директорът на Jaguar Land Rover UK - Патрик Макгиликъди, pdslr: „Ние непрекъснато развиваме нашите системи и функции за сигурност и чрез тясното ни сътрудничество с полицията изпреварваме всички нововъзникващи методи и бързо внедряваме мерки против кражба“.

JLR каза, че вече работи с полицията за споделяне на информация, като помага за връщането на откраднати превозни средства и осигурява обучение за 650 служители.  Също така  непрекъснато прави своите коли по-малко уязвими. Някои клиенти обаче са супер изнервени на растящите цени. Мерил Кабелос, собстственик  на Range Rover, цитира фрапиращи промени. Миналата година застраховката на нейния автомобил е скочил от 2000 на 4000 паунда. Сега вече й искат 10 000 паунда.


кражби Лондон


Но проблемът далеч не е само при цитираните мсдели. Проучване през януари установи, че шофьорите на Острова са платили 58 процента повече за покритието си през 2023 г. в сравнение с предходната година. Това е седмото поредно увеличение на застроховките. Според данните средната цена в Обединеното кралство се е доближила до £1000 годишно. Това прави скок с 366 паунда за последните 12 месеца.
 
 

0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Така ще е, докато в един момент хората ще спрат да купуват коли. Аз лично обмислям продажбата и да премина на обществен транспорт и таксита. Като сметна твърдите разходи за една година си е сума.
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Колите вече ги отварят без ключ, само бъркат в колата да се вържат към колата и до там.
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Защоа се смеят? Моето ще си го пазя, с каквото мога, дори и с пушка. ЖИвотът на крадците не ми е по-мил от имущестовто, нали така :)
  • #2
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    След Brexit-а, миграцията х3, от все неевропейски държави, застраховката х3, икономиката с 10% надолу за 5 г. Гениално Уотсън :)))) На неликобританците държавата им потъва уверено. Който е бил там преди Brexit-а, и сега знае за какво говоря.
  • #1
    20 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    А в Пловдив секат дървета с Ланд Ровър-и"))