IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

JLR похарчи милиони, за да предпази по-старите Range Rover от кражби

Компанията предлага на собствениците функция, която предотвратява хакването на системата за безключов достъп

JLR (доскоро Jaguar Land Rover) е инвестирал повече от 10 милиона британски лири в подобряване на сигурността на някои от по-старите си автомобили в отговор на високите нива на кражби на определени модели. Съобщението идва, след като изпълнителният директор на JLR Адриан Мардел каза на инвеститорите през март, че „кражбите на нашите автомобили в големите градове се е превърнала в проблем“, като посочи Лондон и Манчестър като двете най-засегнати места.


Range Rover


Това се случи, след като разследване на Autocar разкри, че застрахователите отказват да покрият собствениците на Range Rover, тъй като рискът от кражба е станал толкова голям. JLR бяха принудени да спрат предлагането на собствена застраховка миналата година, след като партньорът Verex каза, че вече няма да разширява покритието. Според DVLA, моделите на Range Rover са били вторите най-крадени автомобили в Обединеното кралство миналата година, с повече от 5200 откраднати бройки.

Мардел каза, че „предимно автомобили със стара архитектура“ (което означава предишно поколение) са изложени на риск от кражба и именно те ще се възползват от инвестицията на компанията в подобрена сигурност. Тази година JLR казват, че са подобрили сигурността на повече от 65 000 автомобила, произведени между 2018 г. и 2022 г., включително тези извън гаранцията, за да осигурят „същите нива на защита като сегашните модели“.

Сега компанията приканва останалите собственици да закарат колата си при дилър или да си уговорят среща с мобилен техник – „рядък подход“, възприет от JLR за ускоряване на процеса – за да се извърши работата.

0 от 500