IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover, каран от кралица Елизабет II, отново се появи на търг

Заради „проблеми с произхода“ всъдеходът беше продаден за по-ниска цена от очакваното

Когато на търг се появи автомобил, който някога е принадлежал на кралица Елизабет II, настава еуфория. Миналия уикенд се случи нещо необичайно - Range Rover, за който се твърди, че някога е бил част от автопарка на покойния вече монарх, беше продаден на изненадващо ниска цена.


Range Rover, каран от кралица Елизабет II


Смята се, че британският SUV, направен по специална поръчка, първоначално е бил доставен през 2004 г. за използване от кралицата и принц Филип в Лондон и в имението в Балмор, като е получил уникални характеристики. Всъдеходът обаче беше продаден под прогнозната цена, въпреки че сумата е по-висока от тази на същия модел, който няма връзка с кралското семейство.

Организаторите на аукциона очакваха, че този Range Rover Epson Green 4X4 ще бъде продаден за около 38 000 лири, но в крайна сметка най-високата предложена цена беше 33 002 лири. Това вероятно се дължи и на факта, че „кралският произход“ на автомобила не е официално потвърден.


Range Rover, каран от кралица Елизабет II


Според информацията, всъдеходът е направен по поръчка и доставен от Land Rover Special Vehicle Operations по договор с номер 34319". Подразделението Jaguar Land Rover SVO посочва, че този екземпляр е разработен с модифицирана предна решетка със скрити сини светлини, пакет превключватели, предни и задни капаци на седалките, предпазител за кучета, подложка за товарно пространство, странични стъпала и специални калници.

Всички тези характеристики са в допълнение към стандартните опции за автомобила, които се намират в сертификата и включват отопляеми предни и задни седалки и оцветени стъкла навсякъде, докато коженият интериор е в цвят Sand (пясък).Под капака е изпитаният 4,4-литров V8 бензинов двигател на Land Rover, който има пробег от 170 000 км.

Единствената налична оригинална информация за собствеността на автомобила е писмо от JLR, в което се посочва, че през юли 2004 г. колата е изпратена за ремонт до Peter Vardy Land Rover. Това е е най-близкото дилърство на Land Rover до замъка Балмор.


0 от 500