IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Rolls-Royce на принцеса се продава за трети път

Автомобилът е принадлежал на Маргарет, сестрата на Елизабет II

Ако някой иска да се почувства като кралска особа от Великобритания, може да го направи, макар и само като притежава и се вози в „богоизбран“ автомобил. Луксозен, поръчков Rolls-Royce Silver Wraith II, който е принадлежал на сестрата на кралица Елизабет II - принцеса Маргарет, се продава на търг, информира autoevolution.

 

princess-margaret-owned-rolls-royce-silver-wraith-ii-is-up-for-auction-again-195777_1

 

Нейно кралско височество принцеса Маргарет Роуз, графинята на Сноудън, получава този Rolls-Royce през май 1980 г. Silver Wraith, версията с по-дълго междуосие на Silver Shadow II, е персонализиран да отговаря на изискванията на принцесата.

Кабината е с табло в матово розово дърво, а панелите на вратите са покрити с черна кожа Nuala. Подобно на няколко други кралски коли, седалките са с бледозелена тапицерия, като задната е повдигната, така че принцесата да се вижда, когато се вози в нея. Интериорът е завършен с наситенозелени килими. Разполага със синя полицейска светлина.

 

princess-margaret-owned-rolls-royce-silver-wraith-ii-is-up-for-auction-again_5

 

Общо между 1977 и 1980 г. са произведени 2135 модела на споменатия Rolls-Royce. В същото време, по поръчка на принцесата колата е украсена с уголемени огледала за обратно виждане, повдигнат под и прожектори. Механиците са модифицирали и покрива, за да поеме пилон за флаг.

Принцесата явно е обичала този Silver Wraith II повече от всяко друго превозно средство, което някога е притежавала, защото го е използвала 22 години. Известно е, че последното официално пътуване на този Rolls-Royce е да отведе членове на кралското семейство на погребението на принцеса Маргарет в параклиса „Сейнт Джордж“ в замъка Уиндзор на 15 февруари 2002 г.

 

princess-margaret-owned-rolls-royce-silver-wraith-ii-is-up-for-auction-again_6

 

Изглежда обаче че не всички хора са толкова развълнувани от автомобила, колкото принцеса Маргарет, защото на два пъти бе предлаган за продажба - през 2020 г. и 2021 г. в H&H Classics и не се продаде. А изминатите километри са само 76 216 и е бил редовно обслужван при основните дилъри на Rolls-Royce в Лондон.

Първият официален собственик на Rolls-Royce след смъртта на сестрата на кралица Елизабет II е биографът на кралското семейство Роналд Олрайт, който го придобива през юни 2002 г.

 

princess-margaret-owned-rolls-royce-silver-wraith-ii-is-up-for-auction-again_1

 

Сега отново е на пазара, предлага се от Джефри Томас, частен продавач от Нортхемптъншир. Той твърди, че е платил „над £80 000“ (около 95 000 евро) преди повече от 6 години за овтомобила, който е придружен от „огромно количество документи“ и „множество снимки“ на покойната принцеса.

 

 

0 от 500