IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Range Rover пусна Sport SV само за избрани

Всичuи 675 бройки от серията Edition One са разпродадени

През уикенда присъстващите на Фестивала на скоростта в Гудууд можаха да чуят и видят най-новия Range Rover Sport SV. Спортният офроудър дебютира по-рано тази година онлайн, но сега се състоя и първата му поява пред публика.


Range Rover Sport SV


По същото време пред отбрани клиенти беше представена и специална версия на модела, наречена Edition One. Нейните продажби ще започнат през следващата година, като автомобилът е създаден само на най-лоялните клиенти на марката. А това означава, че производителят ще им го предложи за покупка, тоест те няма да има нужда да го търсят.

Edition One е механично идентичен със стандартния SV, което означава, че собственикът получава същия 4,4-литров V8 с двойно турбо и мощност 635 конски сили, произведен от BMW и съчетан с осемстепенна автоматична трансмисия. Той запазва системата си за задвижване на всички колела, както и множеството режими на задвижване. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще отнема 3,6 секунди, а максималната скорост е 290 км/ч.


Range Rover Sport SV


Специалният SV предлага опционални 23-цолови джанти от въглеродни влакна, които спестяват общо 35 от теглото, както и масивни въглеродно-керамични спирачки. В оборудването на автомобила влиза въздушно окачване 6D Dynamics. То също е ново, със спортни хидравлично свързани въздушни опори, които могат да контролират наклона и накланянето, заобикаляйки необходимостта от поставянето на защита против преобръщане.

Вътре Edition One SV разполага с новата седалка, която произвежда синхронизирани вибрации, позволяващи на водача и пътника отпред да усетят музиката, която слушат, за първи път във всеки Range Rover.


Range Rover Sport SV


Освен уникалните емблеми на екстериора и интериора, SV Edition One се предлага и в уникален матов цвят Carbon Bronze, който няма да се предлага за стандартния SV. Само този цвят ще бъде наличен само за 215 от планираните 675 единици в световен мащаб.

Както стана ясно, Land Rover ще предлага Edition One на клиентите, като всички 675 единици са продадени. Цените на лимитирания модел стартират от около 160 000 евро.


Още снимки на Range Rover Sport SV - вижте в галерията:


0 от 500