IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-мощния Land Rover в историята

Новият Range Rover Sport SV получи 4,0-литров V8 с 635 конски сили

Range Rover Sport не винаги е бил най-мощният всъдеход на пазара, въпреки многообещаващото име. Представеното само преди минути версия SV обаче се превръща най-мощния модел в историята на Land Rover.


Range Rover Sport SV


Автомобилът получава същия V8 двигател на BMW, с който само преди няколко седмици дебютира и стандартният Range Rover Sport. При SV-версията благодарение на хибридната надстройка агрегатът развива 635 к.с. и 800 Нм. Това е сериозно увеличение спрямо предишното поколение, където версията SVR разчиташе на 5,0-литров V8 с 575 с. И 700 Нм. Съответно ускорението от 0 до 100 км/ч е намалено от 4,3 на 3,6 секунди, а максималната скорост достига 290 км/ч.

Мощният двигател е накарал инженерите да преконфигурират окачването и кормилното управление, за да осигурят максимално предвидимо поведение на пътя на пътя. Окачването 6D Dynamics комбинира хидравлични амортисьори и регулируеми по височина въздушни пружини. Шасито е между 10 и 25 мм по-ниско от другите модели на Range Rover Sport (в зависимост от избрания режим на шофиране). Сред други полезни решения за подобряване на спортния дух и гъвкавостта на SV в различни ситуации на шофиране са задвижване на четирите колела, завиваща задна ос, векторизиране на въртящия момент чрез спиране и активно блокиране на задния диференциал.


Range Rover Sport SV


Като опция се предлагат 23-цолови карбонови джанти и карбоново-керамични спирачки. Заедно те помагат за намаляване на теглото със 70 кг. Карбоновият капак дава още минус 76 кг., но като цяло общото собствено тегло все още е високо - 2485 кг.

В салона са монтирани седалки BASS, които анализират музикалните изпълнения, възпроизвеждани от Hi-Fi системата Meridian с 29 високоговорителя и мощност 1430 W. Така те генерират подходящите вибрации, за да потопят водача и пътника в света на музиката. В допълнение, производителят предлага специален списък с песни от шест песни, специално предназначени да намалят стреса или да повишат вниманието към пътя.


Range Rover Sport SV


Освен това Range Rover Sport SV разполага с най-новата актуализация на информационно-развлекателната система Pivi Pro с 13,1" дисплей. Сега тя има нов интерфейс и гласови контроли на Amazon Alexa Voice AI. При модела дебютира и технологията Country Assist - при активиране на адаптивния круиз-контрол, автомобилът използва навигационни данни, за да регулира скоростта, като взема предвид завои и промени в ограничението на скоростта.

Всичко това, разбира се, се отразява и на цената. Първо на пазара ще се появи версията Range Rover Sport SV Edition One, която е с най-високо възможно оборудване. Вече са известни цените на Великобритания, където този модел струва 171 460 лири (198 655 евро). За сравнение „обикновеният“ Range Rover Sport започва от 83 620 лири (96 880 евро).


Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

0 от 500