IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Обновеният Range Rover получи повече мощност

Топ-версията SV вече развива над 600 конски сили

Британската компания JLR обнови текущото поколение на флагмански си SUV Range Rover, като увеличи мощността на двигателя. По-конкретно - Range Rover от моделната година 2024-а придобива мека хибридна технология за 4,4-литровия, V8 с двоен турбокомпресор, но новината е опция за V8 с 606 к.с., която е специално за Range Rover SV.

 

2024-land-rover-range-rover

 

Досега Range Rover се предлагаше в модели с индекс P440e и P510e, като са заменени с новите P460e и P550e. Тези варианти осигуряват съответно 453 к.с. и 542 к.с. и са подсилени от електрически мотор с 218 к.с.

Моделите P460e и P550e могат да изминат до 120 км с изцяло електрическа енергия, докато P550e се нуждае от само 4,8 секунди, за да ускори до 100 км/ч. И двата варианта използват 3.0-литров, редови 6-цилиндров бензинов двигател и батерия от 38,2 кВт/ч. Производителят не предоставя данни за ускорение или максимална скорост за Range Rover SV.

 

2024-land-rover-range-rover-interior-1

 

Обновеният Range Rover 2024 разполага с последно поколение информационно-развлекателна система Pivi Pro, достъпна чрез 13,1-инчов екран. При шофиране извън пътя Range Rover използва адаптивен офроуд круиз контрол като част от системата Terrain Response 2. Четири настройки позволяват на системата автоматично да регулира скоростта на SUV в различни ситуации, давайки на водача възможността да избягва препятствията.

Land Rover стартира услугата SV Bespoke, която ще предлага 391 интериорни материала и 230 екстериорни покрития, вариращи от сатен до гланц. Предлагат се и персонализирани варианти за предния капак и вратата на багажника в различни метали, включително злато. В момента услугата е достъпна само за SV и Autobiography SUV.

 

land-rover-range-rover-sv-bespoke-service

 

„Range Rover е синоним на ексклузивност и лукс - каза Джералдин Ингам, управляващ директор на Range Rover. - С новата услуга за пускане в експлоатация SV Bespoke ние каним нашите най-претенциозни клиенти да станат създатели на тяхното наистина уникално превозно средство, като избират покритията, които желаят, и се ръководят от нашия дизайнерски екип.“

Компанията не разкрива цените за услугата SV Bespoke, но Range Rover 2024 има начална цена от $108 895.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Живанши ( преди 11 месеца )
    Рейнджовете се много хубави коли. Лошото , че ако си вземеш нов (пък камо ли стар) няма да може да се надуеш пред аверите защото рейджа ти ще е в сервиз. Иначе естетически са много много приятни.